Εσύ ξέρεις τι πρέπει να φας πριν τη γυμναστική σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εσύ ξέρεις τι πρέπει να φας πριν τη γυμναστική σου;

Να τι πρέπει να φας

Η διατροφή σου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητά σου και φυσικά παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία σου. Αν γυμνάζεσαι η διατροφή είναι επίσης σημαντική, αφού αποτελεί το «καύσιμό σου» για ενέργεια και για να εκτελέσεις σωστά τις ασκήσεις σου. Γι’ αυτό λοιπόν κατανοείς πως πρέπει να τρέφεσαι σωστά και υγιεινά έτσι ώστε να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια.

Τι πρέπει όμως να φας προτού γυμναστείς; Το τι πρέπει να φας προτού γυμναστείς χωρίζεται σε δύο επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και την ώρα που είναι η προπόνησή σου: ένα πλήρες γεύμα ή ένα μικρό σνακ; Όσο για τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι η απάντηση είναι μία: υδατάνθρακες.

«Οι υδατάνθρακες είναι το πιο σημαντικό πράγμα πριν την άσκηση μαζί με την ενυδάτωση και τους ηλεκτρολύτες» αναφέρει η Lindsay Langford διαιτολόγος στο St. Vincent Sports Performance που δουλεύει με ολυμπιονίκες και επαγγελματίες αθλητές. «Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή πρόσληψη και την πρόληψη τραυματισμών».

Η Langford λέει ότι το ιδανικό σνακ πριν από την προπόνηση περιλαμβάνει συνδυασμούς που είναι κυρίως υδατάνθρακες με λίγη πρωτεΐνη, όπως φρέσκα φρούτα με καρύδια, μπανάνα με φυστικοβούτυρο ή ένα κομμάτι τυρί με μια φέτα ψωμί. Μπορείς επίσης να φας ένα γιαούρτι με βρόμη, το οποίο μπορείς να το συνεχίσεις και μετά το τέλος της προπόνησης.

Όσο για το πότε πρέπει να το φας σου έχουμε την απάντηση παρακάτω.