Δεν μπορείς να κοιμηθείς; Αυτές οι 5 τροφές μπορούν να σε βοηθήσουν

4 SHARES

Και σίγουρα υπάρχουν σπίτι σου

Ο ύπνος είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ένας άνθρωπος για να μπορεί να αποδώσει μέσα στην ημέρα και να μπορεί να τα βγάλει πέρα σε όλες τις υποχρεώσεις του, χρειάζεται καθημερινά σύμφωνα με τους ειδικούς, από 7 έως 9 ώρες ύπνο.

Ξέρουμε πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά αν είσαι πολυάσχολη ή έχεις μικρά παιδιά. Ακόμη όμως και όταν μπορείς να κοιμηθείς τόσες ώρες υπάρχουν φορές που ο ίδιος σου ο οργανισμός δεν συνεργάζεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο άγχος, την υπερένταση, σε πολλά πράγματα. Ακόμη και στην ίδια σου τη διατροφή.

Υπάρχουν όμως μερικές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

#1.Φακές

battlecreek coffee roasters tMvcUO ZUXM unsplash

Αυτή η σούπερ τροφή είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που παίζει βασικό ρόλο στον ύπνο. Είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου και πρωτεΐνης που σε βοηθάει να κοιμηθείς μέσα στη νύχτα. Μπόνους: Οι φακές είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ώστε να μπορείς να τις απολαύσεις χωρίς να ανησυχείς για την απόκτηση κιλών.

#2. Αμύγδαλα

juan jose valencia antia TTrJMhrkoeY unsplash

Τα αμύγδαλα περιέχουν μαγνήσιο, ένα μυοχαλαρωτικό μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου. Μια χούφτα αμύγδαλα ή μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου πριν ξαπλώσεις μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς.

Δες τις υπόλοιπες στην gallery που ακολουθεί.

4 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ