Summer loading: Οι υγιεινές εναλλακτικές που θα σε βοηθήσουν να μείνεις μακριά από το τσιμπολόγημα

Summer loading: Οι υγιεινές εναλλακτικές που θα σε βοηθήσουν να μείνεις μακριά από το τσιμπολόγημα

Βρισκόμαστε αισίως στην «καρδιά» της άνοιξης και δεν υπάρχει αμφιβολία, πως εκτός από τον καιρό και τη διάθεσή, ανοίγει και η όρεξή μας. Όσο συνεπείς και αν προσπαθούμε να παραμείνουμε στη διατροφή μας, όλο και κάποιος γλυκός ή αλμυρός πειρασμός θα υπάρχει στο ράφι του σούπερ μάρκετ, το ντουλάπι ή το ψυγείο μας.

Ναι, είναι απόλυτα υγιές, να ενδίδουμε πού και πού σε γευστικές αταξίες, ωστόσο καλό θα ήταν να μην κάνουμε υπερβολές στην ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε. Με άλλα λόγια, εάν έχεις πιάσει και εσύ τον εαυτό σου τα βράδια να... υπνοβατεί και να ανοίγει την πόρτα του ψυγείου μηχανικά ή να πηγαίνει όλο και συχνότερα στο περίπτερο για ανεφοδιασμό, τότε ίσως η σκέψη του επερχόμενου καλοκαιριού, καταφέρει να... δαμάσει κάπως τη λαιμαργία σου.

Στην πραγματικότητα, το μυστικό για να περιορίσεις το καθημερινό και άσκοπο «τσιμπολόγημα», είναι να συνεχίσεις να τσιμπολογάς με μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Δεν είναι ανάγκη να αγνοήσεις το αίσθημα πείνας που αισθάνεσαι, αλλά να το ικανοποιήσεις με υγιεινές και low calorie επιλογές! Αν διερωτάσαι ποιες είναι αυτές, παρακάτω υπάρχουν μερικές προτάσεις, τις οποίες αξίζει να εντάξεις σήμερα κιόλας στην καθημερινότητά σου.

Λέμε «ναι» στα πολύχρωμα γεύματα

Δεν υπάρχει πιο θρεπτικός και χορταστικός τρόπος να ανακουφίσεις το στομάχι σου, από το να ετοιμάσεις μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα, εμπλουτισμένη με ξηρούς καρπούς, βρώμη, δημητριακά, λαχταριστή γαρνιτούρα από μέλι, τρίμμα μαύρης σοκολάτας ή ινδικής καρύδας. Η φράουλα, το ακτινίδιο, τα κεράσια, το ροδάκινο, είναι μόνο μερικές από τις low fat προσθήκες που υπάρχουν στο «καλάθι» του καλοκαιριού και μπορείς να προσθέσεις στο μπολ σου, δημιουργώντας συνδυασμούς που ταιριάζουν σε κάθε ώρα της ημέρας.

PERRIER 2

More water please!

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερο, είναι σημαντικό να παρέχεις στον οργανισμό σου, την ποσότητα νερού που χρειάζεται για να λειτουργεί στα καλύτερά του! Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο να έχεις στο γραφείο σου ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό που θα σου υπενθυμίζει να παραμένεις όλη ημέρα ενυδατωμένη και θα ξεγελάει δροσιστικά την πείνα σου, μέχρι το επόμενο ημερήσιο γεύμα. Επιπλέον, για όλες εκείνες τις φορές που θες κάτι πιο... sparkling να σου γαργαλίσει δροσιστικά τον λαιμό, μπορείς να προσθέσεις στα ράφια του ψυγείου σου το βραβευμένο με βραβείο GOLD προϊόν, στην κατηγορία «Healthy Cold Beverage of The Year» στα Healthy Diet Awards 2020, δηλαδή το Perrier & Juices! Κάθε can περιέχει μόλις 46 θερμίδες, ενώ κυκλοφορεί σε υπέροχες γεύσεις και extraordinaire συνδυασμούς, όπως φράουλα και ακτινίδιο, ανανά και μάνγκο, ροδάκινο και κεράσι και λεμόνι και γκουάβα, για να διαλέξεις το γευστικό... ντουέτο, που ταιριάζει περισσότερο στις γεύσεις σου.

PERRIER 3

Σπιτικές λιχουδιές από αγνά υλικά

Μπορεί η εύκολη λύση του περιπτέρου, να μοιάζει μονόδρομος όταν το στομάχι σου διαμαρτύρεται, αλλά να είσαι σίγουρη πως στην κουζίνα, υπάρχουν πολύ πιο απολαυστικές και θρεπτικές επιλογές. Ακριβώς για αυτό, την επόμενη φορά που θα θελήσεις κάποιο αλμυρό σνακ, μία... ψαγμένη λιχουδιά για να ταιριάξεις το homemade cocktail σου, κόψε λωρίδες από πολύχρωμες πιπεριές που θα μπορείς να βουτάς σε dip γιαουρτιού και τοποθέτησε σε ένα πλατό μία κουταλιά από πάστα ελιάς, ντοματίνια, μία mini ποικιλία τυριών και ετοιμάσου να απολαύσεις μια μοναδική και light γαστρονομική εμπειρία.

Extra tip: Να θυμάσαι πως σύμφωνα με τους πιο έμπειρους mixologists της χώρας, εδώ και 36 χρόνια το φυσικό μεταλλικό sparkling νερό Perrier είναι το ιδανικό συστατικό για τα cocktails, αφού χάρη στις μοναδικές, έντονες φυσαλίδες του, αναδεικνύει τις γεύσεις τους.

PERRIER 4

Τέλος, να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να γίνεσαι αυστηρή με τον εαυτό σου και να «οριοθετείς» ή να τιμωρείς την ανάγκη του για φαγητό. Εμπλουτίζοντας τη λίστα του σούπερ μάρκετ με τροφές που δεν περιέχουν θερμίδες και μπορούν να σε συντροφεύουν όλο το 24ωρο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως φέτος το καλοκαίρι, θα έχεις ένα υγιές και δυνατό σώμα, που δεν χρειάστηκε να στερηθεί καμία απόλαυση.