Η τέλεια ιδέα για να τρως τη σκόνη matcha αν δεν σου αρέσει να πίνεις τσάι

Έτσι θα τρως σκόνη matcha και θα χαίρεσαι

Η μόδα του πράσινου τσαγιού Matcha δεν περνάει και δεν μας κάνει εντύπωση.  Με καταγωγή την Ιαπωνία το συγκεκριμένο τσάι, με το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα φαίνεται ότι κερδίζει χώρο τόσο σαν ρόφημα όσο και σαν πρόσθετο στη ζαχαροπλαστική και στην κουζίνα. Ενώ στην Ιαπωνία καταναλώνεται από τον 18ο αιώνα, στη Δύση έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια και πλέον μπορούμε να το βρούμε και στη χώρα μας σε ενημερωμένα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Η ιδιαιτερότητά του όμως, δε βρίσκεται μόνο στο τελετουργικό του, αλλά και στις απίστευτες ιδιότητές του σύμφωνα με την διαιτολόγο- διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου:
•    έχει 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κοινό πράσινο τσάι
•    βοηθά στην ετοιμότητα, την ενέργεια και την καταπολέμηση της κούρασης
•    ενισχύει το μεταβολισμό
•    ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα
•    είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C
•    έχει αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση
•    ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα

Αν τώρα δεν μπορείς να το πιεις σαν ρόφημα που έχει διαλυθεί στο νερό, δοκίμασέ το με τις συνταγές που προτείνει η ειδικός. 

Για παράδειγμα μέσα στο γιαούρτι

  • Matcha στο γιαούρτι με 2 κουταλιές βρώμη
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ