Γιατί δεν πρέπει ο καφές να είναι το πρώτο πράγμα που πίνεις το πρωί

4 SHARES

Αν λατρεύεις τον πρωινό καφέ, δεν σου έχουμε καλά νέα

Από το πρωινό, αυτό που λατρεύεις κυρίως, είναι ο καφές. Η μυρωδιά των ξεροψημένων κόκκων καφέ που κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολάει, σε κάνουν τρελή για το ρόφημα και ξεχνάς να φας και να πιεις ο,τιδήποτε άλλο.

Κι όμως, το να πίνεις μόνο καφέ με το που ξυπνάς, ίσως δεν είναι το καλύτερο για τον οργανισμό σου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Express, ο καφές το πρωί μπορεί να επηρεάσει την εναλλαγή που θα νιώθεις στη διάθεσή σου όλη τη μέρα. Ο καφές, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που το σώμα απορροφά το νερό και να σε κάνει να νιώσεις συμπτώματα ίδια με εκείνα της αφυδάτωσης. Μπορεί επίσης, με άδειο στομάχι να σε κάνει να νιώθεις ταχυκαρδία, αλλάζοντας τον σφυγμό σου και την κυκλοφορία του αίματος γενικά.

Έπειτα, οι ειδικοί εξηγούν πως το να πίνεις καφέ με το που ξυπνάς, μπορεί να αυξήσει την έκκριση κορτιζόλης στο αίμα, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά κακών επακόλουθων, όπως η αλλαγή της μέρας ωορρηξίας, το βάρος σου, ακόμα και η ορμονική ισορροπία σου συνολικά μπορεί να διαταραχθεί αλλά και εκείνη του εντέρου και του πεπτικού συστήματος.

Επιπρόσθετα, στα υπόλοιπα κακά του πρωινού καφέ με άδειο στομάχι, θα προσθέσουμε και το γεγονός πως ο καφές ακόμα και ο ντικάφ, μπορεί να πυροδοτήσει την αύξηση της παραγωγής οξέων στο στομάχι, προκαλώντας στομαχόπονο. 
Τι να κάνεις; Όχι, μην νομίζεις πως δεν θα πιεις καφεδάκι.

4 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ