Η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να σε παχαίνει και να μη το γνωρίζεις

Η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να σε παχαίνει και να μη το γνωρίζεις

Κόβοντάς την μπορεί να χάσεις μέχρι και ένα κιλό την εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Με λίγα λόγια έχουμε κίνητρο να τρώμε πιο υγιεινά, να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας και να γίνουμε πιο fit. Ωστόσο υπάρχει μια πολύ απλή, καθημερινή συνήθεια που μπορείς να σταματήσεις από σήμερα κιόλας για να δεις ορατά αποτελέσματα στο σώμα σου. Μετά την άφθονη κατανάλωση φαγητού και ποτού την περίοδο των εορτών αυτός ο μήνας είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή. Θέσε νέους διατροφικούς στόχους, προσπάθησε να διώξεις κάποια περιττά κιλά και να αποκτήσεις βέλτιστα επίπεδα ευεξίας.

Η αλήθεια είναι πως όλες μας απολαμβάνουμε ένα (ή και περισσότερα) ποτήρια κρασί μαζί με το φαγητό μας όμως αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση δεν είναι τελικά και τόσο καλό για τον οργανισμό. Η μείωση του αλκοόλ είναι εξαιρετικά ευεργετική για το συκώτι σου αλλά η πλήρης διακοπή θα σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και ένα κιλό την εβδομάδα. Ως γνωστόν η κατανάλωσή του δημιουργεί κατακράτηση υγρών ενώ η υπερκατανάλωση προσθέτει άμεσα βάρος.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το αλκοόλ είναι γεμάτο θερμίδες και υδατάνθρακες που στη συνέχεια προστίθενται ως λίπος στο σώμα σου. Η διακοπή κατανάλωσης αλκοόλ (ακόμη και προσωρινά) βοηθά τους στόχους απώλειας βάρους σου, ενώ έχει μεγάλα οφέλη και για την γενικότερη υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορείς να χάσεις άμεσα ένα κιλό την εβδομάδα εγκαταλείποντας το ποτό και επίσης να βελτιώσεις την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή λειτουργία.

Δες επίσης: Ωμοφαγία: Να την ακολουθήσεις ή όχι; Η ειδικός ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: unsplash.com