Τα top 5 φρούτα που πρέπει να τρως για απώλεια βάρους

Τα top 5 φρούτα που πρέπει να τρως για απώλεια βάρους

Δες ποια είναι και βάλε τα στη διατροφή σου.

Δεν είναι μυστικό ότι τα φρούτα είναι μέρος ενός υγιεινού γεύματος. Τα φρούτα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, μαζί με φυτικές ίνες για να σε κρατήσουν γεμάτη μεταξύ των γευμάτων. Η φυσική ζάχαρη των φρούτων τα καθιστά επίσης ένα ικανοποιητικό υποκατάστατο της γλυκιάς επιθυμίας.

Ωστόσο, όλα τα φρούτα δημιουργούνται ίσα; Παρακάτω μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα καλύτερα φρούτα για να εστιάσεις αν προσπαθείς να χάσεις βάρος.

#1. Μήλα

Τα μήλα είναι ένα απόλυτα αγαπημένο φρούτο. Ως το απόλυτο σνακ, τα μήλα είναι χορταστικά, ζουμερά, τραγανά και πάνε παντού μαζί σου. Τα μήλα είναι γνωστό ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, γεγονός που υποστηρίζεται από επιστημονικές μελέτες. Ο ρόλος των μήλων στην απώλεια βάρους δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι γεμάτα φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι γνωστό ότι ενισχύει τα συναισθήματα της πληρότητας και αποτρέπει την πείνα. Ένα μεγάλο μήλο έχει 116 θερμίδες και 5γρ φυτικών ινών.

#2. Καρπούζι

Ναι δεν είναι η εποχή του τώρα, αλλά καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου. Έχει χαμηλές θερμίδες με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φας 2 φλιτζάνια καρπούζι για λιγότερο από 100 θερμίδες, επειδή το καρπούζι είναι πάνω από 90% νερό. Η λήψη επιπλέον νερού μέσω φρούτων συμβάλλει στην προώθηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, καθώς το να παραμένεις ενυδατωμένη βελτιώνει την όρεξη.

Εάν θέλεις να μειώσεις την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, το καρπούζι μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το καρπούζι μπορεί να σε βοηθήσει να ικανοποιήσεις την όρεξη που έχεις για γλυκό και να ενισχύσει την κατάσταση ενυδάτωσης σου. Ένα φλιτζάνι καρπούζι έχει 46 θερμίδες και 0,6γρ φυτικών ινών.

#3. Σμέουρα

Τα σμέουρα είναι μικρά αλλά δυνατά! Με εξαιρετική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα σμέουρα προάγουν τον κορεσμό, ρυθμίζουν την πέψη και παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Για μόλις 80 θερμίδες, ένα φλιτζάνι σμέουρα προσφέρει το 36% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ινών. Σύμφωνα με το Harvard Health, η απλή αλλαγή της λήψης περισσότερων φυτικών ινών μπορεί να παράγει περίπου 2,3 κιλά βιώσιμης απώλειας βάρους χωρίς να κάνει άλλες διαιτητικές αλλαγές ή τρόπους ζωής. Ένα φλιτζάνι περιέχει 80 θερμίδες και 9γρ πρωτεΐνης.

#4. Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Το μισό από ένα γκρέιπφρουτ έχει μόνο 60 θερμίδες γιατί, όπως το καρπούζι, είναι πάνω από 90% νερό.

Μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι μια ένωση στο γκρέιπφρουτ, που ονομάζεται naringin, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προωθήσει την απώλεια βάρους. Καθώς εστιάζεις στην υγιεινή διατροφή, απόλαυσε το γκρέιπφρουτ στυμμένο με νερό, πρόσθεσέ το στη σαλάτα ή χρησιμοποίησε το σαν λεμόνι για να αρωματίσεις το φαγητό σου. Ένα μέτριο γκρέιπφρουτ έχει 82 θερμίδες και 2,8γρ φυτικών ινών.

#5. Πορτοκάλι

Εάν το γκρέιπφρουτ δεν είναι η αγαπημένη σου επιλογή εσπεριδοειδών, είσαι τυχερή. Τα πορτοκάλια είναι επίσης ένα καταπληκτικό φρούτο για την απώλεια βάρους. Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, τα πορτοκάλια σε βοηθούν να αισθάνεσαι γεμάτη παρέχοντας μια έκρηξη βιταμίνης C και γεύσης.

Ένα άλλο σπουδαίο πράγμα για τα πορτοκάλια είναι ότι είναι σχεδόν πάντα σε κάθε εποχή. Φάε ένα ολόκληρο πορτοκάλι ως σνακ, χρησιμοποίησε κομμάτια πορτοκαλιού, μανταρινιού σε σαλάτες ή ανακάτεψε τα πορτοκάλια σε ένα πράσινο smoothie.

Ένα μέτριο πορτοκάλι έχει 62 θερμίδες και 3γρ φυτικών ινών.