Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν καταναλώσεις πρωτεΐνη σε σκόνη

6 SHARES

Πώς θα κάνεις σωστή χρήση του σκευάσματος.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε ολοένα και πιο συχνά πως όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος είναι πολύ σημαντικό να μειώσουμε την πρόσληψη υδατανθράκων ενώ παράλληλα θα καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, το ίδιο ισχύει για όσες ασκούνται εντατικά.

Τα άτομα που προπονούνται σε καθημερινή βάση έχουν ανάγκη για περισσότερη πρωτεΐνη προκειμένου να βοηθήσουν στην ανασύσταση και επισκευή των μυϊκών ινών που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της άσκησης. Συγκεκριμένα όσες κάνουν περισσότερα από 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα χρειάζονται περίπου 1,2 έως 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα.

Για να πάρεις την πρωτεΐνη που χρειάζεται το σώμα σου και για να βοηθήσεις τους μυς σου να αποκατασταθούν μετά την άσκηση, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις ένα συμπλήρωμα στη διατροφή σου. Η πρωτεΐνη σε σκόνη αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο για να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψη και μπορεί να ενταχθεί σε πολλά, νόστιμα γεύματα όπως είναι τα smoothies. 

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αρχίσεις να χρησιμοποιείς σκόνη πρωτεΐνης είναι ο επιθυμητός στόχος. Προσπαθείς να χάσεις βάρος, να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα ή απλά να είσαι πιο στεγνή; Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος προέρχεται από το γάλα και μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσεις τη μυϊκή σου μάζα και να ανακάμψεις μετά την έντονη άσκηση. Οι περισσότερες σκόνες πρωτεΐνης μπορούν να λειτουργήσουν ως αντικαταστάσεις ενός γεύματος και καλό θα είναι να καταναλώνονται αμέσως μετά την προπόνηση.

Δες επίσης: Φυστικοβούτυρο στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

 

6 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ