Πέντε λόγοι που η σοκολάτα «υγείας» δεν λείπει ποτέ από το backpack μου

Πέντε λόγοι που η σοκολάτα «υγείας» δεν λείπει ποτέ από το backpack μου

Πώς και γιατί η σοκολάτα «υγείας» δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ήμουν παιδί, από τότε που φορούσα στην πλάτη μου τη μεγάλη, μωβ τσάντα μου και κρατώντας σφιχτά το χέρι του παππού μου, πήγαινα στο σχολείο. Ωστόσο, όσα και αν έχουν αλλάξει στη ζωή μου από τη δεκαετία του ‘90 μέχρι σήμερα, η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία καθημερινή συνήθεια, που παραμένει απαράλλαχτη.

Βλέπεις, κάθε πρωί πριν φύγω για το γραφείο και γενικά, κάθε φορά που ετοιμάζομαι να βγω από το σπίτι και φοράω το ντιζαϊνάτο backpack μου, φροντίζω να βάζω στο μπροστινό του τσεπάκι, μία σοκολάτα «υγείας». Η αλήθεια είναι πως δεν ανήκω στους φανατικούς chocoholics όμως, η εν λόγω σοκολατένια συνήθεια, αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μου -και σύμφωνα με τους φίλους και τους συναδέλφους μου, της προσωπικότητάς μου! Διότι όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να στραφούν σε εμένα για ένα γλυκό διάλειμμα, για ένα κομμάτι από Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.

Πώς και γιατί η σοκολάτα «υγείας» δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου; Υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι, στους οποίους έχω καταλήξει και το ποιοι είναι αυτοί, θα το ανακαλύψεις αμέσως!

#1 Κάθε κομμάτι και ένα «ταξίδι»

Λένε πως οι πιο «δυνατές» συνήθειες δεν «γεννιούνται» από τη μία μέρα στην άλλη. Αντιθέτως, χρειάζεται να περάσουν αρκετά χρόνια προκειμένου να μπορείς να ισχυριστείς ότι αποτελούν μέρος στη ζωή σου. Σε ό,τι αφορά στη σοκολάτα «υγείας» που βρίσκεται κάθε μέρα στο backpack μου, λοιπόν, ξέρω ότι αποτελεί μία συνήθεια που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, από τότε που οι γονείς και οι παππούδες μου την έβαζαν στη σχολική μου τσάντα, κάθε φορά που τα πήγαινα καλά με τους βαθμούς μου, όταν ήμουν στεναχωρημένη ή όταν είχα ένα δύσκολο διαγώνισμα. Έτσι, κάθε φορά που την απολαμβάνω και χάρη στην αναλλοίωτη στον χρόνο γεύση της, κάνω αυτομάτως ένα «ταξίδι» στο παρελθόν και ένα αίσθημα ασφάλειας και ζεστασιάς με κατακλύζει. Αυτή η γλυκιά συνήθεια αποτελεί κάτι σαν έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα για εμένα και πάνω από όλα, με κάνει να θυμάμαι πως ό,τι και αν συμβεί, όλα θα πάνε καλά.

pavlidis2

#2 Η δική μου μικρή «ιεροτελεστία» για τις δύσκολες στιγμές

Όσο ομαλά και αν κυλάει συνήθως το πρόγραμμά μου, πάντα έρχονται και εκείνες οι στιγμές που με κάνουν να απογοητεύομαι, που κάνουν το άγχος μου να «εκτοξεύεται», που με γεμίζουν με αμφιβολίες για τον εαυτό μου. Για εκείνες ακριβώς τις στιγμές, λοιπόν, έχω δημιουργήσει τη δική μου «ιεροτελεστία». Παίρνω μία βαθιά ανάσα, βγαίνω σε έναν εξωτερικό χώρο, ανοίγω το backpack μου και γεύομαι ένα μικρό κομμάτι από τη σοκολάτα «υγείας» μου. Και αυτή η μικρή, απλή συνήθεια με κάνει αμέσως να αισθάνομαι λίγο καλύτερα και να χαλαρώνω, αλλά κυρίως, με βοηθά να βλέπω την κάθε δύσκολη κατάσταση, με μία πιο θετική και δη, γλυκιά ματιά και να δίνω στις στιγμές μου, ακριβώς τις γεύσεις που θέλω.

#3 Η μπλε συσκευασία που κρατάει τις πιο γλυκές αναμνήσεις

Αν ανήκεις και εσύ στο γκρουπ των ρομαντικών ή σε εκείνο των… βιαστικών και λιγάκι ανοργάνωτων, τότε πιθανότατα θα βρίσκεις συχνά στο σπίτι, το γραφείο και τις τσάντες σου, χαρτάκια με σημειώσεις: Από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μέχρι τις υποχρεώσεις της εβδομάδας και από τηλέφωνα φίλων μέχρι σκέψεις και ζωγραφιές. Ένα μικρό, πρόχειρο σημείωμα, μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε σε απασχολεί ή δεν θέλεις να ξεχάσεις. Στη δική μου περίπτωση, λοιπόν, αρκεί μία ματιά στο δωμάτιό μου για να δεις μια συλλογή από συσκευασίες Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη, συσκευασίες γεμάτες σκέψεις, όνειρα, ποιηματάκια, σχέδια και «to do» λίστες. Και κάθε τόσο, ανατρέχω σε αυτές, για να θυμηθώ στιγμές και αναμνήσεις που δεν θέλω να ξεχάσω. Όταν μάλιστα θυμάμαι πως πρόκειται για συσκευασίες που «χωρούν» 160 χρόνια ιστορίας, τότε αυτά τα μπλε σημειώματα, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία για εμένα!

pavlidis3

#4 Πώς να παραβλέψω τόσα βραβεία;

Αλήθεια, έχεις κοιτάξει ποτέ με προσοχή την μπροστινή όψη της συσκευασίας της Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη; Αν την παρατηρήσεις καλά, θα δεις ότι πάνω της φέρει μία σειρά από βραβεία και μετάλλια! Προφανώς, όταν η σοκολάτα «υγείας» έγινε μέρος της ζωής μου, πίσω στα σχολικά μου χρόνια, δεν γνώριζα ότι επρόκειτο για ένα προϊόν που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως μεγαλώνοντας, διαπίστωσα ότι η ιστορία της Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Να αναφέρω απλώς ότι κέρδισε το πρώτο της βραβείο το 1859 στα Ολύμπια και ότι το 1867, βραβεύτηκε για δεύτερη φορά με χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Έκθεση Παρισιού! Συνολικά δε και με το πέρασμα του χρόνου, κατάφερε να συγκεντρώσει 13 μετάλλια σε εννέα εκθέσεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό! Αυτά ακριβώς τα βραβεία, βλέπουμε μέχρι σήμερα στην κλασική και αγαπημένη μπλε συσκευασία της!

#5 Ήταν και παραμένει η πρώτη σοκολάτα «υγείας»

Ήταν πίσω στο μακρινό 1861, όταν ο Σπυρίδων Παυλίδης έφτιαξε την πρώτη ελληνική σοκολάτα, τη Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη. Η συνταγή της αγαπημένης μου σοκολάτας, λοιπόν, παραμένει αναλλοίωτη εδώ και 160 χρόνια και το γεγονός αυτό, είναι από μόνο του αρκετό για να με κάνει να θέλω να συνεχίσω να την απολαμβάνω. Διότι θέλω και να τρώω κάτι γλυκό κάθε μέρα, αλλά και να ακολουθώ ένα πιο healthy lifestyle. Προφανώς και η έννοια σοκολάτα «υγείας» δεν είναι τόσο απλή, όσο φαντάζει. Ωστόσο, για εμένα είναι σημαντικό το γεγονός ότι για την παρασκευή της εν λόγω σοκολάτας, δεν απαιτείται γάλα. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που η συγκεκριμένη σοκολάτα, συνοδεύτηκε από την πρώτη στιγμή με τον χαρακτηρισμό «υγείας». Βλέπεις, πίσω στο 1861, δεν υπήρχε η διαδικασία της παστερίωσης του γάλακτος και το μη παστεριωμένο γάλα, οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Έτσι, ο Σπυρίδων Παυλίδης αποφάσισε να φτιάξει τη δική του σοκολάτα χωρίς γάλα, για να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα του προϊόντος του. Και αυτή τη σοκολάτα, την ονόμασε… «υγείας»!

pavlidis5

Από την αγαπημένη και χαρακτηριστική της γεύση που θυμίζει κάτι από Ελλάδα και από τα βραβεία και τις διακρίσεις μέχρι τη διαχρονική συσκευασία και φυσικά, την αναλλοίωτη στον χρόνο συνταγή της. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους, παρά την πληθώρα επιλογών που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας σε ό,τι αφορά στις σοκολάτες, πολλοί επιμένουν κλασικά στην «υγείας»! Για εμένα, πάντως, θα είναι πάντα μία σοκολάτα που θα έχει μία θέση στην «καρδιά» μου, διότι απλούστατα, ήταν πάντα εκεί για εμένα. Και αυτός είναι ενδεχομένως ο πιο σημαντικός λόγος που εξηγεί το γιατί κυκλοφορώ κάθε μέρα με μία Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη στο backpack μου!