7 στοιχεία που μαρτυρούν πως είσαι εθισμένη στη ζάχαρη

7 στοιχεία που μαρτυρούν πως είσαι εθισμένη στη ζάχαρη

Πόσες από εμάς είμαστε εθισμένες στα γλυκά; Ιδού η απάντηση...

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Ας το παραδεχτούμε: δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ζάχαρη. Ακόμα κι αν πούμε πως κάνουμε δίαιτα, δεν μπορούμε να μη γευτούμε έστω ένα γλυκό την εβδομάδα .

Και δε σημαίνει πως πρέπει να φάμε έναν λαχταριστό πειρασμό για να νιώσουμε τη γλύκα του. Υπάρχουν και πιο light γλυκά όπως λίγο μέλι με γιαούρτι, ένα smoothie με φρούτα κλπ. Έτσι, ακόμη και αν προσπαθούμε να μειώσουμε, είτε για συγκεκριμένο λόγο υγείας είτε μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να τρώτε λιγότερη ζάχαρη, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να το πετύχουμε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι ενήλικες θα πρέπει να περιορίζουν την ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης σε λιγότερο από 12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα. Πολλοί ενήλικες τρώνε πολύ περισσότερη ζάχαρη από όση μπορούν να συνειδητοποιήσουν.

Γνωρίζεις ότι το σώμα σου αντιμετωπίζει σχεδόν τα πρόσθετα σάκχαρα και φυσικά σάκχαρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο; Τελικά, ο συνολικός αριθμός των σακχάρων είναι πραγματικά αυτό που πρέπει να προσέχουμε. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείς να μειώσεις την ποσότητα ζάχαρης που τρώς κάθε μέρα;

donauts

Όπως αποδεικνύεται, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο Current Opinion Clinical Nutrition and Metabolic Care, η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πολλά περισσότερα προβλήματα στο νευρολογικό σύστηκα του εγκεφάλου μας από αυτά που προκαλεί η κοκαΐνη (!).

Έτσι, ενώ μια πλήρης, επίσημη διάγνωση του «εθισμού στη ζάχαρη» μπορεί να είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ των ειδικών, υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση ζάχαρης μάς ενθαρρύνει να καταναλώνουμε ακόμη περισσότερη ζάχαρη.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις 7 λόγους που μπορούν να σου αποκαλύψουν αν έχεις εθισμό στη ζάχαρη ή όχι!