5 τρόποι για να γίνει η νηστεία των ημερών, σύμμαχος στο bikini body

5 τρόποι για να γίνει η νηστεία των ημερών, σύμμαχος στο bikini body

Νηστεία και διατήρηση του σωματικού βάρους πάνε μαζί.

Η νηστεία, υπό συνθήκες, αποτελεί μια περίοδο όπου η μεταβολή στις διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να επωφελήσει τον οργανισμό μας σε μεγάλο βαθμό. Αν αποφάσισες να νηστέψεις αυτές τις ημέρες, οφείλεις να αποφύγεις αρχικά τις διατροφικές ελλείψεις που μπορούν να προκύψουν από τον αποκλεισμού μεγάλων ομάδων τροφών, αλλά και την πιθανή αύξηση του σωματικού σου βάρους.

Ιδού πέντε τρόποι για να γίνει η νηστεία εφαλτήριο για το bikini body του καλοκαιριού σύμφωνα με την ειδικό Κλειώ Δ. Χούπη.

1. Χαλβάς: Ο μεγάλος σύμμαχος ή ο μεγάλος εχθρός;

Ο χαλβάς και το ταχίνι έχουν πολύ θρεπτικές τροφές, αλλά θα πρέπει να τον καταναλώνεις σε μικρές ποσότητες αφού η θερμιδική τους αξία είναι αρκετά υψηλή.

2. Πες κυρίως όχι στα τηγανιτά.

Παραδέξου το. Περιμένεις τη νηστεία για να αθωώσεις τις τηγανιτές πατάτες και τα τηγανιτά καλαμαράκια. Πρόσεξε να μην πέσεις στην παγίδα και τρως μόνο ή πολλά τηγανητά. Η απορρόφηση λαδιού κατά το τηγάνισμα είναι συνήθως μεγάλη. Προτίμησε το μαγείρεμα στο φούρνο ή στην κατσαρόλα. Το τηγάνισμα των τροφίμων (και γενικότερα το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες) έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή γλυκοτοξινών (AGEs), ενώσεων που είναι επιβλαβείς για την υγεία μας.

3. Μη ξεχνάς τα θαλασσινά

Ίσως μια από τις πιο σημαντικές ομάδες τροφίμων σε αυτή τη νηστεία. Τα θαλασσινά υποκαθιστούν το κρέας, αφού περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που δεν υπάρχουν στα φυτικά τρόφιμα, όπως βιταμίνη B12. Τα μύδια για παράδειγμα, στα 100 γραμμάρια δίνουν 24 γραμμάρια πρωτεΐνης.

4. Προσοχή στις ποσότητες που τρως

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή για τη διατήρηση βάρους κατά τη νηστεία. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα νηστίσιμα προϊόντα και τροφές δεν παχαίνουν. Θα πρέπει να αποφύγεις τις υπέρογκες ποσότητες κατανάλωσης ενός τρόφιμου, αφού το θερμιδικό ισοζύγιο της ημέρας διαταράσσεται. Βάλε στο πιάτο σου τη μερίδα και πρόσθεσε επιπλέον φαγητό μόνο εάν συνεχίσεις να πεινάς.

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δ. Χούπη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μ.Med.Sc

www.thenutress.gr

Τέλος δες ποιους συνδυασμούς προτείνει η ειδικός στη νηστεία, στην παρακάτω gallery.