Τέσσερα συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στα γλυκά αντί για ζάχαρη

Τέσσερα συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στα γλυκά αντί για ζάχαρη

Όχι άλλη ζάχαρη!

Αν έχεις βαρεθεί τις συνταγές για γλυκό που σου προτείνουν να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μέλι ή στέβια, η διαιτολόγος - διατροφολόγος Δήμητρα Γλυνού, σου έχει την εναλλακτική λύση.

Και δεν μιλάμε μόνο για μία αλλά για πέντε εναλλακτικές!

Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει καλές ποσότητες ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και μαγγανίου. Οι ολιγοσακχαρίτες του είναι πιθανό να ευθύνονται για τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις γλυκόζης στο πλάσμα. Παρά τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά, το σιρόπι σφενδάμου εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όπως και το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου είναι μια ελαφρώς καλύτερη επιλογή από την κανονική ζάχαρη, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Μελάσα

Η μελάσα είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Παράγεται από το ζαχαροκάλαμο που την καθιστά μια γλυκαντική ουσία, ιδανική για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη. Επιπλέον, έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο.



Μαύρη φυσική ζάχαρη

Πρόκειται για τον συνδυασμό κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας και περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης.

Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Αποτελούν ακόμα μια επιλογή ιδανική για τις φορές που θέλεις να καταναλώσεις κάτι γλυκό, είτε σκέτα είτε σαν μέρος ενός σνακ. Αρκεί να επιλέξεις εκείνα τα αποξηραμένα φρούτα που δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης.

Χαρουπόσκονη αντί για σοκολάτα

Η σκόνη χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, smoothies και ροφήματα ως υγιεινό υποκατάστατο κακάο ή σοκολάτας. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ είναι φυσικό προϊόν και δεν περιέχει γλουτένη, καφεΐνη ή ζάχαρη.

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

Aν πάλι λατρεύεις το μέλι, δες τι τονίζει η ειδικός παρακάτω