Avocado: Όλοι οι λόγοι για να το βάλεις στη διατροφή σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Avocado: Όλοι οι λόγοι για να το βάλεις στη διατροφή σου

Τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό είναι πολλά περισσότερα απ'όσα νόμιζες.

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα. Προσφέρει μια άμεση αναβάθμιση σχεδόν σε κάθε πιάτο που προστίθεται όπως σαλάτες, κυρίως πιάτα και smoothies. Το βλέπουμε όλο και πιο συχνά σε συνταγές και δεν είναι περίεργο που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να το εντάξουν στη διατροφή τους.

Έλαιο αβοκάντο: Πόσο ευεργετικό είναι για την επιδερμίδα;

Αν και φημολογείται πως είναι πλούσιο σε λίπος , οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι είναι από τα καλά λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός (μονοακόρεστα λιπαρά οξέα). Το ιδιαίτερο αυτό φρούτο είναι επίσης πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.



Διάβασε παρακάτω τα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά που κάνουν το πολύτιμο superfood ακόμη πιο ελκυστικό.

Όλοι οι λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου

1) Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Τα καλά λίπη που περιέχει βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος και στην μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται στα αβοκάντο μειώνουν την LDL, ή τα "κακά" επίπεδα χοληστερόλης όπως τα ονομάζουμε, ενώ αυξάνουν την HDL, τα "καλά" επίπεδα χοληστερόλης. Το φυλλικό οξύ αποτρέπει επίσης τα εγκεφαλικά επεισόδια και μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ανωμαλιών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

2) Έχει καλλυντικά οφέλη

Τα φυσικά έλαια αβοκάντο μπορoύν να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα για να θρέψουν, να μαλακώσουν και να ενυδατώσουν. Οι ενυδατικές ιδιότητες που έχει μπορούν να μειώσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και βοηθούν να κρατηθεί το δέρμα απαλό. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης λουτεΐνη που προάγει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ το ελαϊκό οξύ και η χλωροφύλλη βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και των φλεγμονών.

https://www.instagram.com/p/CQlzk1ul9Kz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3) Μειώνει το στρες

Σύμφωνα με κλινικούς διατροφολόγους είναι γεμάτα με μαγνήσιο, το αντι-στρες θρεπτικό συστατικό.

4) Βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου

Τα καλά λίπη και τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο είναι πολύ καλή τροφή του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλός μας είναι πάνω από 60% λίπος και χρειάζεται λίπος για να λειτουργήσει σωστά.

5) Ενισχύει μαλλιά και νύχια

Περιέχουν βιοτίνη που συμβάλει για λαμπερά μαλλιά και νύχια. Επιπλέον, οι βιταμίνες Β και Ε μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά από την ξηρότητα.

6) Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Οι ίνες που βρίσκονται στο αβοκάντο σου επιτρέπουν να αισθάνεσαι πλήρης βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Συμβάλει σημαντικά στην απώλεια βάρους, σε τροφοδοτεί με καλά βακτήρια και βοηθά στην αφομοίωση όλων των άλλων τροφίμων.

7) Ενισχύει τη μυϊκή αποκατάσταση

Είναι ένα ελκυστικό σνακ μετά την προπόνηση. Επίσης περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για τη σωστή σύνθεση των πρωτεϊνών που βοηθούν στην επισκευή και την ανάκτηση των μυών.

8) Ενισχύει την όραση

Η λουτεΐνη που περιέχουν τα αβοκάντο είναι ένα καροτενοειδές που συμβάλει σημαντικά στην υγιή όραση



Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com