Σοκολάτα για πρωινό; Κι όμως, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Μία δικαίωση για όλες εκείνες τις φορές που ήθελες να φας σοκολάτα για πρωινό.

Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που θα αρνηθεί λίγη σοκολάτα. Οι έρευνες μέχρι στιγμής παρουσίαζαν την υγείας ως την πιο υγιεινή επιλογή για την καθημερινότητα και άφηναν στην άκρη τη σοκολάτα γάλακτος αλλά και τη λευκή.

Κι όμως, μία νέα έρευνα έρχεται τώρα να παρουσιάσει μία διαφορετική σκοπιά των πραγμάτων. Μελετητές του Πανεπιστημίου της Murcia στην Ισπανία διεξήγαν έρευνα σε 19 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτές κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ κάθε μέρα.

Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας: 5 λόγοι να ερωτευτείς τη μαύρη σοκολάτα και να την απενοχοποιήσεις

Η νέα έρευνα

Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του μάλλον θα σε εκπλήξουν, αφού έρχονται σε αντίφαση με προηγούμενες μελέτες. Οι επιστήμονες, λοιπόν, όχι μόνο δεν παρατήρησαν αύξηση του βάρους, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος και να ρυθμίσεις τα επίπεδα του σακχάρου.

«Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι όχι μόνο το ‘τι’ αλλά και το ‘πότε’ τρώμε μπορεί να επηρεάσει τους φυσιολογικούς μηχανικούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους», είπε ο Frank A. J. Scheer, ένας από τους δύο συγγραφείς της έρευνας.

5 super εύκολες συνταγές με σοκολάτα που δεν χρειάζονται ούτε καν ψήσιμο (video)

«Οι εθελοντές μας δεν πήραν βάρος παρά την αύξηση πρόσληψης θερμίδων. Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι η σοκολάτα μείωσε κατά βούληση την πρόσληψη ενέργεια, παράλληλα με τη μείωση της πείνας, της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά που είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες», συμπλήρωσε η δεύτερη συγγραφέας, Marta Garaulet.

Πηγή έρευνας: ScienceDaily

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ