4 tips για να αποφύγεις τις υπερβολές με το φαγητό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ιωάννα Τζανή
4 tips για να αποφύγεις τις υπερβολές με το φαγητό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Απόλαυσε το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θέτοντας ως στόχο να μην το παρακάνεις με το φαγητό.

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και οι περισσότερες από εμάς φάγαμε και ήπιαμε λιγάκι παραπάνω - άλλωστε είναι τόσο δελεαστικά αυτά τα... ατελείωτα εορταστικά τραπεζώματα.

Όσα όχι κι αν είπες στο κέρασμα ενός παραπάνω μελομακάρονου ή περισσότερης σαμπάνιας, η κατάσταση δε... σώζεται έτσι εύκολα. Είπαμε, να το ρίξουμε λίγο έξω, αλλά μη μας υποδεχτεί το 2022 με ένα σοκαριστικό νούμερο στη ζυγαριά μας!

pws na min paxunw

5+1 συμβουλές για να μην πάρετε γραμμάριο στις γιορτές!

Όσο δύσκολο κι αν είναι να αντισταθείς στους γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς που θα βρίσκονται και στο πρωτοχροννιάτικο τραπέζι, καλό θα είναι να βάλεις κάποιο μέτρο στον εαυτό σου και να αποφύγεις τις υπερβολές.

giortino trapezi 7

Ακολούθησε τα παρακάτω tips που έχουμε για εσένα και απόλαυσε το δείπνο της Πρωτοχρονιάς με τους φίλους και την οικογένειά σου, χωρίς να πέσεις στην παγίδα των υπερβολών.

Μη νηστέψεις την υπόλοιπη ημέρα

Υπάρχει συχνά μια λανθασμένη αντίληψη ότι η παράλειψη γευμάτων όταν πρόκειται να βρεθούμε σε ένα τραπέζι το βράδυ, μπορεί να δικαιολογήσει το υπερβολικό φαγητό που θα καταναλώσουμε αργότερα. Στην πραγματικότητα, το να μη φας τίποτα πριν από το πρωτοχροννιάτικο τραπέζι, θα οδηγήσει στο να φας υπερβολικά το βράδυ. Γι' αυτό, την ημέρα εκείνη φρόντισε να έχεις φάει υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα, ώστε να μην πέσεις μετά «με τα μούτρα» στο φαγητό.

Αρκέσου στο ένα ποτήρι αλκοόλ

Προσπάθησε να μην καταναλώσεις παραπάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, γιατί όπως ήδη γνωρίζεις, το ποτό περιέχει πολλές θερμίδες που μάλιστα δεν προσφέρουν τίποτα καλό στον οργανισμό σου.



Ξεκίνα την ημέρα σου με άσκηση

Το να ξεκινήσεις το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς κάνοντας μια μίνι προπόνηση, θα σε προετοιμάσει με τον ιδανικότερο τρόπο για το επερχόμενο δείπνο, αλλά και για την έναρξη της νέας χρονιάς. Η άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη διάθεσή σου, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ.

Βάλε πρόγραμμα

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες όταν θέλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένες στον στόχο μας, είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα. Πριν ξεκινήσεις το πρωτοχροννιάτικο ρεβεγιόν, θα πρέπει να έχεις πάρει μια απόφαση για το τι και πόσο θα φας και θα πιεις. Εάν για παράδειγμα πάρεις την απόφαση να παραλείψεις το επιδόρπιο, κάν' το!