Κάνεις δίαιτα; 5 νόστιμες ομελέτες που τρώνε και οι διατροφολόγοι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Κάνεις δίαιτα; 5 νόστιμες ομελέτες που τρώνε και οι διατροφολόγοι

Μπορείς να τις απολαμβάνεις άφοβα καθημερινά ή στο brunch του Σαββατοκύριακου.

Η ομελέτα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να λάβεις επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης μέσα από τη διατροφή σου. Τα αυγά περιέχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης και βοηθούν στην οικοδόμηση και την ενίσχυση των μυών. Νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της, η ομελέτα αποτελεί ιδανικό πρωινό πιάτο αν θες να έχεις ενέργεια ολόκληρη την ημέρα.

Μπορεί να φτιαχτεί με ό,τι υλικό σου αρέσει (γαλοπούλα, πιπεριές, καλαμπόκι, μανιτάρια κ.ά) και συμβάλλει άμεσα στην απώλεια βάρους. Εάν μάλιστα χρησιμοποιήσεις περισσότερα ασπράδια και ελάχιστο κρόκο, μετατρέπεις την ομελέτα σου στο πιο light και παράλληλα νόστιμο πιάτο.

5 yummy προτάσεις για πρωινό που θα φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά

Ποια είναι η καλύτερη ομελέτα για απώλεια βάρους;Τι υποστηρίζει ο διατροφολόγος

via GIPHY

«Η ιδέα ότι μια ομελέτα μπορεί να είναι υγιεινή ακούγεται παράδοξη, γιατί την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με πολλές θερμίδες και χοληστερίνη. Εάν ωστόσο, επιλέξετε τα σωστά συστατικά και την μαγειρέψετε με λίγο ελαιόλαδο, μια ομελέτα μπορεί να γίνει ένα πλήρες γεύμα το οποίο μπορεί καταναλωθεί ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό» εξηγεί ο διατροφολόγος Αντώνης Γαλάτης.

«Μία μερίδα ομελέτα μπορεί να έχει από 300 έως 700 θερμίδες, ανάλογα με τα υλικά που θα τις προσθέσουμε. Η καλύτερη επιλογή είναι η ομελέτα λαχανικών (με μανιτάρια, πιπεριά, ντοματίνια κ.ά) η οποία εκτός από διαιτητική καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να είναι και θρεπτική», συμπληρώνει ο ειδικός.

Η ομελέτα που θα τρως άφοβα όσο κάνεις διατροφή

https://www.instagram.com/p/CbwnIf6MjKR

Βασική συνταγή: 3 αυγά (μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 ασπράδια και 1 κρόκο)
αλάτι
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
50 γρ. τυρί της αρεσκείας σου

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει. Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα (ή άλλο άπαχο τυρί). Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και τριμμένο τυρί.

Μερικές ακόμη healthy προτάσεις

-Ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

-Ομελέτα με πιπεριά, ντομάτα και λίγο τυρί

-Ομελέτα με 2 ασπράδια και 1 ολόκληρο αυγό

-Ομελέτα με μανιτάρια και γαλοπούλα

-Ομελέτα με καπνιστό σολομό

Πηγή κεντρικής: pexels.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυγά σκραμπλ: Το λάθος που κάνεις και δεν σου πετυχαίνει η Γαλλική ομελέτα

Η πιο γρήγορη και νόστιμη ομελέτα με κοτόπουλο που έφαγες ποτέ

Ευχαριστούμε τον Αντώνη Γαλάτη, ιδιοκτήτη του Διατροφολογικού κέντρου "Fitness Week", Αθλητικός Διατροφολόγος https://www.instagram.com/mr.fitnessweek/