Ο δείκτης της ζυγαριάς σας μένει «ακίνητος»; Το μυαλό σας μπορεί να βοηθήσει

Ερμιόνη Σαρρή
Ο δείκτης της ζυγαριάς σας μένει «ακίνητος»; Το μυαλό σας μπορεί να βοηθήσει

Αν υπάρχει θέληση... όλα γίνονται

Αν και τα περισσότερα από τα παραπανίσια σας κιλά είναι απόρροια της καλοκαιρινής σας καλοπέρασης, εσείς δε λέτε ακόμη να τα αποβάλλετε. Όσες φορές και αν σκεφτήκατε να γραφτείτε στο γυμναστήριο ή να ξεκινήσετε μία δίαιτα, βρήκατε τη μία δικαιολογία πίσω από την άλλη. Ξέρετε γιατί; Επειδή καταβάθος δεν έχετε πείσει ακόμα τον εαυτό σας για αυτό που πρέπει να κάνετε. Πώς θα τα καταφέρετε; Εμείς είμαστε εδώ για εσάς:


Χαζέψτε παλιές φωτογραφίες: Καθίστε στον καναπέ και αρχίστε να ξεφυλλίζετε τα φωτογραφικά σας άλμπουμ. Οι φωτογραφίες των προηγούμενων «καλών» εποχών θα σας γεμίσουν νοσταλγία για τον παλιό σας... εαυτό. Και αν είσαστε περισσότερο της τεχνολογίας και δεν υπάρχουν φωτογραφικά άλμπουμ στο σπίτι, η μνήμη του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή όλο και κάτι θα έχει να σας θυμήσει.

Βάλτε στόχους: Πάρτε χαρτί και μολύβι και ξεκινήστε το γράψιμο. Χριστούγεννα πλησιάζουν (τι είναι άλλωστε 45 μέρες μόνο) και σίγουρα δε θα μείνετε σπίτι. Καταγράψτε τις εκδηλώσεις που έχετε να πάτε και υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως θα βάλετε επιτέλους αυτό το στενό φόρεμα που έχετε αγοράσει εδώ και 2 μήνες. Γιατί οι άλλες να είναι καλύτερες από εσάς; Αν έχει κανονιστεί και κανένα reunion παλιών συμμαθητών; Σωθήκατε! Να σας δουν οι παλιές σας συμμαθήτριες με 4-5 παραπάνω κιλά; Κρίμα είναι.

Βρείτε τη φίλη που θα σας σώσει: Κανείς δεν αμφιβάλλει, πως οι φίλοι υπάρχουν δίπλα μας για τις καλές και τις κακές στιγμές. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα που η καλύτερή σας φίλη θα αναλάβει δράση. Εξηγήστε της την κατάσταση και ζητήστε βοήθεια. Ακόμα και αν εσείς ξεχαστείτε και φτάσετε λίγο πριν από την «αμαρτία», αυτή θα είναι εκεί για εσάς.

Η τεχνολογία θα σας σώσει: Κατεβάστε στο κινητό σας διάφορες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Άλλες προσφέρουν συμβουλές διατροφής, άλλες ολιγόλεπτα προγράμματα γυμναστικής ενώ κάποιες άλλες... δε σταματάνε να σας υπενθυμίζουν πως ήρθε η ώρα για γυμναστική.

Διαβάστε ακόμα:

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Πείτε ναι... ακολουθώντας τα σωστά βήματα

Θέλεις επίπεδη κοιλιά; 4 «όπλα» για να την αποκτήσεις