Παραφάγατε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; Τips για να ξεφουσκώσετε στο πι και φι!

Παραφάγατε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; Τips για να ξεφουσκώσετε στο πι και φι!

Και φυσικά να καταφέρετε να φορέσετε το στενό σας τζιν

Την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά και ανήμερα, του δώσαμε και κατάλαβε. Φάγαμε πολύ και φυσικά ενδώσαμε σε κάθε γλυκό πειρασμό. Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, το στομάχι μας έχει πρηστεί και το τζιν μας δεν... κουμπώνει. Αν κι εσείς νιώθετε «βαριά» και πρησμένη την κοιλιά σας, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω σωτήριες λύσεις:


1. Αποφύγετε τα γλυκά, τα τηγανιτά και τα ψωμιά. Ρίξτε το στις ελαφριές σαλάτες και στα φρούτα. Όσο για βραδινό; Ενδώστε σε ένα γιαουρτάκι μειωμένων λιπαρών!
2. Αποχή από το αλάτι: Αν θέλετε να ξεπρηστείτε, τότε καλό θα ήταν να μειώνατε τις ποσότητες αλατιού που καταναλώνετε. Το νάτριο που περιέχει δε θα αφήσει την κοιλίτσα σας να ξεφουσκώσει.
3. Ναι στο νερό: Καταναλώστε άφοβα νερό και πράσινο τσάι. Θα σας ενυδατώσουν και επιπλέον θα σας βοηθήσουν να αποτοξινωθείτε άμεσα. Προσοχή: Μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες αμέσως μετά το φαγητό.
4. Πιείτε μέντα: Φτιάξτε ένα ζεστό αφέψημα μέντας και καταναλώστε το με την ησυχία σας. Η μέντα θα χαλαρώσει τους μυς του πεπτικού σας και θα σας ανακουφίσει από το ενοχλητικό πρήξιμο.


5. Μειώστε τους υδατάνθρακες: Για λίγες μέρες, περιορίστε τις ποσότητες υδατανθράκων που καταναλώνετε, μιας και πολλές φορές εκείνοι ευθύνονται για το επίμονο φούσκωμα που νιώθετε.
6. Ναι στην κανέλα: Προσθέστε την στο τσάι ή το φαγητό σας. Η κανέλα βοηθά στο ξεφούσκωμα!
7. Ρίξτε το στο φασκόμηλο: Το αφέψημα φασκόμηλου θα νικήσει τη δυσπεψία και τις καούρες που σας ταλαιπωρούν. Καταναλώστε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ανά μέρα.
8. Βγείτε για περπάτημα: Η άσκηση διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο. Μην κλειστείτε στο σπίτι. Βγείτε για ένα χαλαρό περπάτημα στη φύση. Μετά από λίγα λεπτά θα νιώσετε αυτομάτως καλύτερα! Δοκιμάστε το.

Διαβάστε ακόμα

Άγχος: Οι τροφές που θα σας απαλλάξουν από αυτόν τον «εφιάλτη»

Γυμναστική και δίαιτες: Τα 6+1 (ίδια) λάθη που κάνουν όλες οι γυναίκες