Light κέικ με άρωμα πορτοκάλι

Light κέικ με άρωμα πορτοκάλι

Ένα σπιτικό κέικ με γάλα και πορτοκάλι, με πολλές βιταμίνες αλλά όχι πολλές θερμίδες. Γευστική εναλλακτική πρόταση για Κυριακάτικο πρωινό και όχι μόνο.

Υλικά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml γάλα με 1,5% λιπαρά
1 αυγό
130 γρ. ζάχαρη φυσική,καστανή
7 γρ. baking powder
55 γρ. βιτάμ light
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Εκτέλεση
1. Αναμίξτε το baking powder με 2 κουταλιές αλεύρι και το υπόλοιπο αλεύρι αναμίξτε το με το αλάτι
2. Βάλτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο (λιωμένο) και χτυπήστε τα στο μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
3.Προσθέστε το αυγό και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά.
4. Προσθέστε στο μείγμα εναλλάξ λίγο γάλα, λίγο αλεύρι, και μετά ρίχνετε το μείγμα με το baking powder και το αλεύρι.
5.Προσθέτετε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και χτυπήστε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. 6. Βουτυρώνετε λίγο την φόρμα, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.
7. Αφήστε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.