Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας σήμερα: Αγαπήστε και εσείς το σώμα σας!

Ερμιόνη Σαρρή
Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας σήμερα: Αγαπήστε και εσείς το σώμα σας!

Ένα μήνυμα που πρέπει να «ταξιδέψει» σε όλον τον κόσμο

Δίαιτα. Μία λέξη χίλια συναισθήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τη θεωρούν ως τη μόνη και σωτήρια λύση για να αποκτήσουν το σώμα το ονείρων τους. Τη βάζουν ως προτεραιότητα στη ζωή τους και αργά ή γρήγορα τα παρατάνε. Η δίαιτα είναι δύσκολο πράγμα και για να την ακολουθήσει κανείς θέλει πολύ καλό πρόγραμμα και κυρίως... αντοχές.

Το 1992, λοιπόν, έχοντας βιώσει δύσκολες ώρες ως ανορεκτική η Mary Evans Young καθιερώνει τη συγκεκριμένη ημέρα (06/05) ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας. Θέλησε να μεταδόσει το μήνυμά της σε όλο τον κόσμο και για αυτό έγραψε και ένα βιβλίο με τον τίτλο «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα». Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια!

«Παν μέτρον άριστον», έλεγαν οι πρόγονοί μας και οφείλουμε να το τηρούμε ακόμη και σήμερα. Το ωραίο κορμί δεν είναι το αποστεωμένο κορμί. Η ζωή θέλει τις απολαύσεις της και οι αυστηρές και επίπονες δίαιτες δεν έχουν θέση σε αυτή.

Το τέλειο σώμα δεν υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να το ορίσει. Οι καμπύλες ενός γυναικείου κορμιού είναι ό,τι πιο σέξι και υγιές μπορεί να υπάρξει. Αποδεχτείτε, λοιπόν, το σώμα σας χωρίς κόμπλεξ. Γιατί; Γιατί αν δεν το κάνετε εσείς οι ίδιες, δε θα το κάνουν ούτε οι τριγύρω σας. Αν συνεχώς παραπονιέστε για το μικρό σωσιβιάκι που υπάρχει γύρω από την κοιλιά σας, δε θα βρεθεί κανείς να το... επαινέσει.

Βρείτε το αδύναμο σημείο σας, αγαπήστε το και μετά προσπαθήστε με το χρόνο να το διορθώσετε. Η σωστή γυμναστική και ο υγιεινός τρόπος ζωής θα σας χαρίσουν απλόχερα όλα όσα ζητάτε. Δε θέλει κόπο, αλλά... τρόπο! Ζήστε, λοιπόν, την κάθε στιγμή της ημέρας με τους αγαπημένους σας ανθρώπους και αφήστε τις εξαντλητικές δίαιτες καλά κρυμμένες στα... συρτάρια!