Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί δεν πρέπει να βγάλουμε τους υδατάνθρακες από τη ζωή μας

Ερμιόνη Σαρρή
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί δεν πρέπει να βγάλουμε τους υδατάνθρακες από τη ζωή μας

Ποια είναι τα οφέλη τους;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως βγάζοντας τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους θα καταφέρουν να χάσουν πολύ πιο γρήγορα τα περιττά κιλά. Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη υδατανθράκων σημαίνει έλλειψη πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Υπάρχουν άλλωστε πολλές τροφές, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως ή το καστανό ρύζι που περιέχουν υδατάνθρακες και ταυτόχρονα δεν παχαίνουν.

Αγαπητές μας φίλες, έχουμε να σας πούμε πως οι υδατάνθρακες έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας και πρέπει μερικοί μύθοι να καταρριφθούν. Ποια είναι αυτά; Δείτε τα παρακάτω και φροντίστε από εδώ και πέρα να υπάρχουν πάντα στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

«Νικούν» το φούσκωμα στην κοιλιά: Μην ξεχνάτε πως οι υδατάνθρακες περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Έντονο πρήξιμο; Απαλλάξου με αυτά τα 8 αποτελεσματικά tips!

Δίνουν ενέργεια: Κάθε υδατάνθρακας έχει 4 θερμίδες και χρησιμοποιείται από το σώμα ως γρήγορη πηγή ενέργειας για τις καθημερινές μας ασχολίες.

Μειώνουν το άγχος: Έρευνα πουν έχει πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία έχει αποδείξει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν υδατάνθρακες , έχουν μειωμένα τα επίπεδα του στρες και καλύτερη διάθεση.

10 πανεύκολες τεχνικές για να διώξεις το στρες σε 5'

Βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών: Οι φυτικές ίνες των υδατανθράκων δημιουργούν στον οργανισμό το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες ημερησίως. Η έλλειψή τους, αντίθετα, αυξάνουν την όρεξή μας για φαγητό.

Βοηθούν στη υγεία: Η κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη ή καρδιακών παθήσεων.

Φροντίστε, λοιπόν, να εντάξετε τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια και τις αμυλώδεις τροφές στη διατροφή σας και μην ανησυχείτε πια για το περιττό λίπος. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες έχουν σημαντική θέση στις ζωές μας, κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε (και να ξεχάσουμε) ποτέ!