Black is back

Black is back

Και στη διατροφή

Συνήθως το πράσινο χρώμα στις τροφές μας «ανάβει» και το πράσινο χρώμα στο να τις καταναλώσουμε ως κάτι το υγιεινό και θρεπτικό. Πέρα όμως από αυτό, το μαύρο χρώμα στα τρόφιμα δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενο, διατροφικά.
Το χρώμα τους προέρχεται από ανθοκυάνες, δηλαδή χρωστικές ουσίες, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Στην πραγματικότητα, η «μαύρη τροφές έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι τα ανοιχτόχρωμα τρόφιμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις χρωστικές τους ουσίες», λέει ο Cy Lee, PhD, καθηγητής χημείας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Cornell. Τι μαύρες τροφές μπορείτε να καταναλώσετε;

1.Μαύρο ρύζι. Το καφέ ρύζι είναι καλό για σας, αλλά μαύρο ρύζι είναι ακόμα καλύτερο. Αυτό συμβαίνει γιατί η φλούδα περιέχει πίτουρο με σημαντικά υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης Ε, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα κύτταρα. Ακρόαση

2.Μαύρες φακές. Αυτές είναι πραγματικά φορτωμένες με σίδηρο, αν σκεφτείτε πως ένα φλιτζάνι έχει περίπου 8 mg, καλύπτετε σχεδόν κατά το ήμισυ, τις ημερήσιες ανάγκες των 18mg, για τις γυναίκες. Φακές διαθέτουν επίσης υψηλά επίπεδα διαλυτές φυτικές ίνες, που μειώνουν τη χοληστερόλη σας, και βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.