06/05 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας: 5 λόγοι για να μην ξανακάνεις ποτέ!

06/05 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας: 5 λόγοι για να μην ξανακάνεις ποτέ!

Plus: Πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς να κάνεις ποτέ στερητική δίαιτα

Κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας, η οποία καθιερώθηκε το 1992. Εμπνευστής της συγκεκριμένης ημέρας είναι η Μary Evans Young, πρώην ανορεξική, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μ. Βρετανία και συγγραφέας του best-seller «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Ο βασικός στόχος της ημέρας αυτής είναι να μάθουμε επιτέλους να αγαπάμε το σώμα μας (και τον εαυτό μας), να αποδεχτούμε το κορμί μας χωρίς κόμπλεξ και να σταματήσουμε να έχουμε εμμονή με τα κιλά μας. Σκοπός της Mary Evans Young είναι να πληροφορηθούμε τις βλαβερές επιπτώσεις των στερητικών διαιτών και να σταματήσουμε επιτέλους να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας ακολουθώντας τις!

largeerte 57868

Εμείς με τη σειρά μας θα υποστηρίξουμε την καμπάνια αυτή και θα σου παραθέσουμε παρακάτω 5 βασικούς λόγους για να μην ακολουθήσεις ποτέ ξανά κάποια στερητική ή χημική δίαιτα:


1. Οι χρόνιες στερητικές δίαιτες επιφέρουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως βουλιμία ή νευρική ανορεξία. Οι γραμμές είναι πολύ λεπτές και πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να χάσει τον έλεγχο και να πέσει θύμα του ίδιου του εαυτού.
2. Οι συνεχείς αυστηρές δίαιτες και τα σκαμπανεβάσματα της ζυγαριάς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
3. Ακολουθώντας απαιτητικές δίαιτες για μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ σύντομα θα σου χτυπήσουν την πόρτα τα εξής ενοχλητικά συμπτώματα: ζαλάδες, αδυναμία, κόπωση, αστάθεια, δυσκολία συγκέντρωσης κ.α
4. Δοκιμάζοντας διαρκώς δίαιτες θα πετύχεις ένα και μόνο πράγμα: να πάθεις εμμονή με τα κιλά, τη ζυγαριά και τα κιλά σου, με αποτέλεσμα να μην ηρεμείς ποτέ και φυσικά να γεμίζεις ανασφάλεια κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη.
5. Και για το τέλος σου αφήσαμε το βασικότερο λόγο που πρέπει να πεις ένα δυνατό όχι στις δίαιτες express και τις στερητικές δίαιτες: Κακά τα ψέματα, καμία δίαιτα δεν έχει μακροχρόνια αποτελέσματα, καθώς με το που τις σταματάμε ξανακερδίζουμε πολύ σύντομα τα κιλά που χάσαμε με τρομερό κόπο. Επομένως ποιο το νόημα;

how to navigate the holidays without gaining any weight 1595298 1450098422.640x0c 0fc62

Και κάπου εδώ θα μας ρωτήσεις: «Πώς θα καταφέρω, λοιπόν, να χάσω τα περιττά κιλά ή να διατηρήσω το βάρος μου σε φυσιολογικά επίπεδα;».

Η απάντηση είναι μία: Με σωστή διατροφή και εντατική γυμναστική! Αν μάθεις να τρέφεσαι σωστά και βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, δε θα χρειαστεί να κάνεις ποτέ ξανά στερητική δίαιτα. It’s a promise!

Δες εδώ πώς θα καταφέρεις να χάσεις βάρος, χωρίς να κάνεις δίαιτα.