4+1 οφέλη του λεμονόνερου στον οργανισμό σου που δεν γνώριζες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4+1 οφέλη του λεμονόνερου στον οργανισμό σου που δεν γνώριζες

Δεν βοηθάει μόνο στην απώλεια βάρους

Ένα detox ρόφημα νωρίς το πρωί είναι πάντα απαραίτητο επειδή εξισορροπεί το pH στο έντερο και ρυθμίζει την ομαλή κίνηση του. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικό είναι το μέλι και το λεμόνι για το σώμα μας και αρκετοί είναι αυτοί που πίνουν νερό με λεμόνι ή νερό με μέλι το πρωί που είναι σίγουρα μια καλή συνήθεια. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αν θες και τα δύο συστατικά μαζί για επιπλέον οφέλη!

Το νερό με μέλι και λεμόνι είναι αρκετά δημοφιλές, ειδικά σε εκείνους που πιστεύουν στη φυσική ζωή και σε εκείνους που είναι φυσιολάτρες. Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτό το ρόφημα τόσο ισχυρό; Διάβασε παρακάτω μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη του για την υγεία σου.

#1. Καθαρίζει το αίμα
Λόγω της όξινης φύσης του, το ρόφημα βοηθά το σώμα να αφαιρέσει τις τοξίνες. Το σώμα μας συσσωρεύει πολλές τοξίνες στην κανονική του πορεία και αν του επιτραπεί μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες. Αυτές οι τοξίνες πρέπει να απομακρύνονται από το σώμα κάθε μέρα και το νερό με μέλι και λεμόνι κάνει ακριβώς αυτό.

#2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται για να μπορέσεις να καταπολεμήσεις τα μικρόβια και τα βακτήρια που βλάπτουν το σώμα σου. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και το μέλι έχει ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού. Και τα 2 αυτά συστατικά, μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

#3. Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Ένα από τα πιο δημοφιλή οφέλη του να πίνεις νερό με λεμόνι και μέλι νωρίς το πρωί, είναι η απώλεια βάρους. Το νερό με μέλι και λεμόνι βοηθά στην καταπολέμηση των λιποκυττάρων στο σώμα. Φυσικά και δεν θα δεις άμεσα αποτελέσματα, αλλά σταδιακά και με λίγη άσκηση.

#4. Αποτοξίνωση
Το λεμονόνερο με μέλι αποτοξινώνει το ήπαρ και αφαιρεί όλες τις τοξίνες από το σώμα. Δεν αποτοξινώνει όμως μόνο το σώμα μας στο εσωτερικό, αλλά δίνει επίσης στο δέρμα μας λάμψη και ζωντάνια.

#5. Μειώνει τον πόνο
Αν υποφέρεις από οίδημα των μυών και πόνο που σχετίζεται με αυτό, το νερό με μέλι και λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του. Μειώνει το πρήξιμο και τον πόνο και λειτουργεί ως υπερτονικό ωσμωτικό, που σημαίνει ότι βοηθάει στην αποστράγγιση του νερού από τον προσβεβλημένο και φλεγμονώδη ιστό (μειώνοντας το πρήξιμο και τον πόνο).

Η συνταγή είναι πολύ απλή: ανακάτεψε μία κουταλιά του γλυκού μέλι και δύο κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνε κάθε πρωί με άδειο στομάχι.