Να μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνεις νερό καρύδας κάθε πρωί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Να μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνεις νερό καρύδας κάθε πρωί

Εσύ τους γνώριζες;

Το νερό καρύδας είναι ένα από αυτά τα ροφήματα που πρέπει να πίνεις, καθώς είναι αποδεδειγμένο πως κάνει καλό στον οργανισμό σου. Και αν μέχρι τώρα δεν το έκανες μάθε πως αν θέλεις να παραμείνεις ενυδατωμένη υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να ξεκινήσεις από αύριο κιόλας να πίνεις νερό καρύδας κάθε πρωί.

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους λοιπόν είναι το κάλιο. Το σώμα σου χρειάζεται ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, γιατί βοηθάει στο να παραμείνει ο ρυθμός της καρδιάς σου σταθερός, να απομακρύνει τα απόβλητα από τα κύτταρα σου και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου.

Και οι άνθρωποι χρειάζονται πολλά από αυτά τα ανόργανα θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα περίπου 3.510 χιλιοστόγραμμα καλίου ημερησίως για υγιείς ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Και κάπου εδώ έρχεται το νερό καρύδας, το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο (ένα φλιτζάνι νερό καρύδας έχει 600 χιλιοστόγραμμα καλίου). Και για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό, σκέψου απλά πως μία μπανάνα (που είναι η σημαντικότερη πηγή) περιέχει λιγότερα από 500 χιλιοστόγραμμα καλίου.

Τα ενυδατικά οφέλη του καλίου (και κατ’ επέκτασιν το νερό καρύδας) είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε αυτό μετά από ένα ξέφρενο ξενύχτι με πολύ αλκοόλ. Ακόμη βέβαια και αν δεν έχεις πιει το προηγούμενο βράδυ υπάρχουν και άλλα οφέλη για να πιεις νερό καρύδας εκτός από την ενυδάτωση. Το νερό καρύδας εκτός λοιπόν του ότι σε ενυδατώνει σε βοηθά να διατηρήσεις την πνευματική σου συγκέντρωση, να ισορροπήσεις τα επίπεδα του pH σου, να σταθεροποιήσεις τη θερμοκρασία σου και να δώσεις σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο σώμα σου.

Και δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν πιεις νερό καρύδας με άδειο στομάχι επειδή το ρόφημα αυτό έχει χαμηλή οξύτητα. Τα ροφήματα που αναστατώνουν το στομάχι μας το πρωί είναι αυτά που είναι όξινα, όπως οι χυμοί φρούτων , αλλά και ο καφές. Είτε λοιπόν το πιείς κατευθείαν μέσα από την καρύδα, είτε μέσα σε κάποιο smoothie, είτε συνδυασμένο με ένα espress-και, πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για να το βάλεις στις καθημερινές σου συνήθειες.