Σαρακοστή στο σπίτι: Tips για να ετοιμάσετε εύκολα το διατροφικό σας πλάνο

Σαρακοστή στο σπίτι: Tips για να ετοιμάσετε εύκολα το διατροφικό σας πλάνο

Η νηστεία δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να γίνει η νηστεία της Σαρακοστής περισσότερο εύκολη για εσάς και την οικογένειά σας; Πώς θα «εξοπλίσετε» το σπίτι σας ούτως ώστε να μην μπαίνετε συχνά σε διατροφικούς… «πειρασμούς»;

Υπάρχουν τρία tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε εύκολα το σαρακοστιανό σας πλάνο και κυρίως, να σας εγγυηθούν ότι θα το τηρήσετε. Ας τα δούμε ένα προς ένα!

1. Ετοιμάστε διατροφικά πλάνα για κάθε εβδομάδα

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως η προετοιμασία του μενού ολόκληρης της Σαρακοστής δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο και θα αποδειχθεί πολύτιμο για εσάς. Αρχίστε να ετοιμάζετε από τώρα διατροφικά πλάνα για καθεμιά από τις επτά εβδομάδες που θα νηστέψετε. Φροντίστε απλώς να περιλαμβάνονται πάντα σε αυτά τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και σημαντικά στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πολλές και νόστιμες συνταγές για να τρώτε υγιεινά και να νιώθετε χορτάτοι το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Φυσικά, καλό είναι να ζητήσετε και τη βοήθεια ενός διατροφολόγου, προκειμένου να σας κατευθύνει. Στη περίπτωση δε που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, η συμβολή ενός ειδικού κρίνεται απαραίτητη.

Διάβασε τη συνέχεια στο sarakosti.gr