Το κόλπο για να έχεις έτοιμο ένα σούπερ υγιεινό πρωινό σε 3 μόλις λεπτά

Το κόλπο για να έχεις έτοιμο ένα σούπερ υγιεινό πρωινό σε 3 μόλις λεπτά

Μια μικρή προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ θα ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που θα χρειαστείς το πρωί.

Αν ανήκεις στους ανθρώπους που διατείνονται ότι δεν προλαβαίνουν να φάνε ένα υγιεινό πρωινό πριν φύγουν το πρωί από το σπίτι (ή ακόμα κι αν ανήκεις σε εκείνους που το πρωί δεν έχουν όρεξη για ένα ολοκληρωμένο γεύμα), τότε σου προτείνουμε να εντάξεις στη ρουτίνα σου τα smoothies.

Είναι δροσιστικά, θρεπτικά, υγιεινά και ελαφριά, ενώ μπορείς να τα πάρεις σε ένα ποτήρι μαζί σου για να τα πιεις στο δρόμο για το γραφείο. Μάλιστα, για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τον χρόνο παρασκευής τους και να απογειώσεις τη γεύση τους, δίνοντάς τους παράλληλα μια frozen υφή, μπορείς να έχεις κάνει μια μικρή προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ.

Βήμα #1: Βάλε σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη μια μπανάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε χοντρές ροδέλες. Ρίξε επίσης στο σακουλάκι μερικά φύλλα πλυμένο baby σπανάκι και, αν έχεις, μερικά μούρα (πχ blueberries ή φράουλες).

Βήμα #2: Βγάλε στον πάγκο της κουζίνας το μπλέντερ, ένα πλαστικό ποτήρι που κλείνει με καπάκι, ένα φλυτζάνι άδειο (που θα χρησιμοποιήσεις ως δοσομετρητή) και ένα κουτάλι.

Το πρωί, απλώς ρίξε στο μπλέντερ το περιεχόμενο από το σακουλάκι που έχεις βάλει στην κατάψυξη, πρόσθεσε 1 φλ. γιαούρτι και ½ φλ. γάλα ή νερό (και, προαιρετικά, αν θες μέλι ή φυστικοβούτυρο). Χτύπησέ τα μέχρι να πετύχεις ένα ομοιογενές μείγμα και σέρβιρε στο πλαστικό ποτήρι. Είσαι έτοιμη!

Δες ακόμα: 3 λαχταριστά smoothies για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου