3 τροφές που πρέπει να ξεχάσεις τη γεύση τους αν θες να ξεφουσκώσεις

Ερμιόνη Σαρρή
3 τροφές που πρέπει να ξεχάσεις τη γεύση τους αν θες να ξεφουσκώσεις

Έχει πρηστεί η κοιλιά σου; Keep calm...

Φούσκωμα στην κοιλιά. Αυτή η άτιμη μάστιγα που στο σώμα ενός άντρα θεωρείται γοητεία. Εμείς από την άλλη ετοιμάζοντας βαλίτσα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να πιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ποσοστό που θέλουμε για το beach body. Καμία δίαιτα καθώς είναι και δύσκολο καλοκαιριάτικα.

Δες ποιες τροφές πρέπει να ελαττώσεις ώστε να μειώσεις το πρήξιμο στην κοιλιά.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Η κατανάλωση υδατανθράκων προκαλεί την αποθήκευση γλυκογόνου στους μύες. Κάθε γραμμάριο γλυκογόνου απαιτεί περίπου τρία γραμμάρια νερού, γεγονός που προκαλεί πρήξιμο στο σώμα και ειδικά στην κοιλιά. Για αυτό το νου και καλύτερα να ξεκινήσεις να γεύεσαι λίγη βρόμη παραπάνω.

Τροφές με αρκετό αλάτι

Δεν αποτελεί μυστικό του κράτους πως το αλάτι προκαλεί κατακράτηση. Το νάτριο που περιέχουν πολλές τροφές συγκρατεί το νερό στα κύτταρα του οργανισμού προκαλώντας φούσκωμα. Μια υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να περιέχει πάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα. Δυσάρεστα τα νέα για σένα αλλά πρέπει να καταπιείς δυνατά και από αύριο κομμένο το… αλάτι.

Πικάντικες τροφές

Το μεξικάνικο, για παράδειγμα, δεν αποτελεί το ιδανικό γεύμα για εσένα που αύριο θες να φορέσεις μπικίνι και να χαζεύεις την επίπεδη κοιλιά σου. Οι πικάντικες τροφές διεγείρουν την απελευθέρωση οξέων του στομάχου, προκαλώντας ερεθισμό, αέρια και φούσκωμα.

Αυτό το διάβασες;

Το χορταστικό πρωινό γεύμα της Jennifer Aniston για αδυνάτισμα