3 διατροφικές ομάδες που πρέπει να αποφύγεις, όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 διατροφικές ομάδες που πρέπει να αποφύγεις, όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος

Λίγο πολύ σίγουρα τις γνωρίζεις

Το καλοκαίρι είναι μία από αυτές τις εποχές του χρόνου που πάντα θέλεις να χάσεις βάρος λίγο περισσότερο από ότι τις άλλες τρεις. Βλέπεις φοράμε λιγότερα ρούχα, κυκλοφορούμε με το μαγιό, οπότε θες το σώμα σου να είναι καλοσχηματισμένο και να μη ντρέπεσαι γι’ αυτό. Η υγιεινή διατροφή λοιπόν και η εντατική άσκηση, είναι κάτι αναγκαίο λοιπόν, προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου.

Όταν όμως θες να χάσεις βάρος, υπάρχουν και μερικές διατροφικές ομάδες που πρέπει να αποφεύγεις εάν θέλεις να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και αν δεν ήξερες ποιες είναι (ή έκανες πως δεν ήξερες για να κερδίσεις λίγη απόλαυση παραπάνω με κάποιες ενοχές όμως) θα τις δεις παρακάτω.

Τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη

Είναι αυτονόητο πως όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, θα πρέπει να κόψεις ζαχαρωτά, καραμέλες, επιδόρπια, ποτά κλπ. Αλλά εκτός από τα τρόφιμα που γνωρίζεις πως περιέχουν ζάχαρη, είναι επίσης σημαντικό να αποφύγεις και τα κρυμμένα σάκχαρα. Η ζάχαρη κρύβεται σε τρόφιμα όπως δημητριακά, ψωμί, αλλά και σε μπάρες δημητριακών, σε χυμούς, ενεργειακά ποτά κλπ. Αυτά τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη όχι μόνο επιβραδύνουν την απώλεια βάρους, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη όρεξη, σε έλλειψη ενέργειας και αύξηση κινδύνου για διαβήτη.

Δες ακόμη: Έξυπνοι διατροφικοί συνδυασμοί για να αδυνατίσεις, χωρίς να πεινάσεις

Για να αποφύγετε την κατανάλωση κρυμμένων σακχάρων, φρόντισε να διαβάζεις τις ετικέτες και να μάθετε τα ψευδώνυμα όλων των ζαχαρούχων, όπως φρουκτόζη, γλυκόζη, σιρόπι καστανόχρυσου, σιρόπι καλαμποκιού, μαλτοδεξτρίνη κ.ο.κ.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση βάρους και την αδυναμία του να το χάσεις. Με τα τεχνητά γλυκαντικά, τα επεξεργασμένα προϊόντα σόγιας, τα φυτικά έλαια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα δημιουργούνται σοβαρές απειλές για την υγεία. Αυτές οι χημικές ουσίες δημιουργούν ορμονικές ανισορροπίες που θα αντισταθούν σε οποιεσδήποτε προσπάθειες απώλειας βάρους.

Έτσι καταλαβαίνεις πως πρέπει να σταματήσεις την χρήση συσκευασμένων και κονσερβοποιημένων προϊόντων για το δικό σου καλό και την επίτευξη του στόχου σου.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά (όπως και η γλουτένη) είναι ένα κοινό αλλεργιογόνο που προκαλεί φλεγμονή. Και, τελικά, η φλεγμονή είναι η αιτία των περισσότερων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας. Επιπλέον, αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στο γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα όπως φούσκωμα ή πεπτικό πρόβλημα.

Αντ’ αυτού μπορείς να τα αντικαταστήσεις με γάλα αμυγδάλου, καρύδας και να τρως πρόβειο ή κατσικίσιο τυρί.

Διάβασε και αυτό: Αυτός είναι ο μόνος υδατάνθρακας, από τον οποίο μπορείς να φας όσο θέλεις