2 εύκολα πρωινά που μπορείς να φας, τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 εύκολα πρωινά που μπορείς να φας, τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις

Μην ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι

Είναι αλήθεια πως όταν αναφερόμαστε στο πρωινό γεύμα, χαμηλώνουμε το κεφάλι και δεν μιλάμε γιατί δεν είναι μία, είναι πολλές οι φορές που το έχουμε παραλείψει, είτε γιατί ξεχάσαμε, είτε γιατί δεν προλαβαίναμε κ.ο.κ.

Γνωρίζεις όμως πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας έτσι δεν είναι; Σου βρήκαμε λοιπόν δύο ιδέες για πρωινό, που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα και να μην το παραλείψεις ξανά.

#1. Cookies με μπανάνα και βρώμη και με 62 θερμίδες μόνο
Βιάζεσαι και δεν προλαβαίνεις να φας πρωινό; Τότε αυτά τα cookies είναι αυτό που χρειάζεσαι. Παίρνεις μαζί σου μερικά από αυτά και η υπόθεση λύθηκε. Πως θα τα φτιάξεις όμως αυτά τα μπισκότα; Δες παρακάτω όλη τη διαδικασία.

Θα χρειαστείς:
2 ώριμες μπανάνες
1μιση φλιτζάνι βρώμη
μισό κουτάλι σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια.

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, πρόσθεσε μέσα σε αυτές την βρώμη και την πρωτεΐνη και ανακάτεψε πολύ καλά. Με ένα κουτάλι χώρισε το μείγμα σε 12 μπισκότα και τοποθέτησε τα σε ένα ταψάκι το οποίο το έχεις βουτυρώσει καλά (ή και με λαδόκολλα). Ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Δες και αυτό: Βrûlée βρόμης; Μια συνταγή της Meghan Markle

#2. Τοστ με αβοκάντο και ρόκα
Το τοστ με αβοκάντο είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί τον τελευταίο χρόνο σε πρωινά και brunch. Το αβοκάντο έχει υγιεινά λίπη και πρωτεΐνες που μπορούν να ενισχύσουν τον εγκέφαλο σου, αλλά και να σε κρατήσουν χορτάτη. Και ξέρεις πόσο εύκολο είναι ε;

Θα χρεαστείς:
1 φέτα μαύρο ψωμί (120 θερμ.)
μισό αβοκάντο (114 θερμ.)
¼ φλιτζανιού baby ρόκα (1 θερμ.)
φρέσκο χυμό λεμόνι

Το πώς το φτιάχνεις είναι απλό. Επάνω στη φέτα του ψωμιού βάζεις το αβοκάντο σε κομμάτια, τη ρόκα και στύβεις λίγο λεμόνι. Έτοιμο γευστικό και υγιεινό πρωινό σε 10’ και μόνο με 236 θερμίδες.

Διάβασε ακόμη: Αυγά σε αβοκάντο όπως τα μαγειρεύουν οι δούκισσες