Πώς θα τρως παγωτό και θα αδυνατίζεις; Τι λένε οι έρευνες

Πώς θα τρως παγωτό και θα αδυνατίζεις; Τι λένε οι έρευνες

Παγωτάκι κανείς;

Είσαι από εκείνα τα κορίτσια που λατρεύουν το παγωτό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Παράλληλα, λατρεύεις και την σιλουέτα σου και θέλεις να τρως μεν παγωτό να αποφεύγεις να παχαίνεις δε!

Τελικά, τι μπορείς να κάνεις για να τρως παγωτό και να αδυνατίζεις. Εδώ υπάρχουν δύο αντικρουόμενες απόψεις και θέλω την προσοχή σου σε αυτό.

Υπάρχει μια έρευνα που υποστηρίζει πως το να τρως σποραδικά παγωτό – έστω μεγάλες ποσότητες- μπορεί να πυροδοτήσει τον μεταβολισμό σου και να φτάσεις να χάνεις βάρος.

Παρ’ όλα αυτά, αν το σώμα σου έχει μια προδιάθεση σε διαβήτη, αυτή η μεγάλη κατανάλωση παγωτού μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Οι μεγάλες ποσότητες παγωτού- κατανάλωσης ζάχαρης δηλαδή- μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλες λιγούρες.

Από την άλλη, υπάρχει μια έρευνα που υποστηρίζει πως η συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας μεν παγωτού, μπορεί να κάνει τους γευστικούς κάλυκες να συνηθίσουν να απολαμβάνουν ζάχαρη με αποτέλεσμα να ζητάς παγωτό συχνότερα και άρα να φορτώνεσαι θερμίδες.

Βέβαια, αν σκεφτείς πως μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας παγωτού, μπορεί να νιώσεις φούσκωμα και ακόμα και πόνο στην κοιλιά.

Οπότε τι να κάνεις; Προτίμησε παγωτό χωρίς θερμίδες στην light εκδοχή του, παγωτό από μπανάνα που περιέχει φυσικά σάκχαρα ή παγωτό σε cheat meal αλλά όχι καθημερινά και όχι σε μεγάλη ποσότητα. Με άλλα λόγια, η ισορροπία είναι το παν. Εννοείται πως αποφεύγεις σιρόπια, ξηρούς καρπούς, τρούφες και λοιπές γαρνιτούρες.