Εύκολοι & επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να μειώσεις την όρεξή σου για φαγητό

Εύκολοι & επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να μειώσεις την όρεξή σου για φαγητό

Τι να κάνεις τώρα που πεινάς non stop;

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Για να αδυνατίσεις, πρέπει είτε να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού που τρώς, ή να καλυτερεύσεις την ποιότητά του. Η άσκηση είναι σιγουράκι και στα δύο – όσο και να μην θες να το παραδεχτείς!

Η προοπτική της πείνας είναι συνήθως ο λόγος που δυσκολευόμαστε να δεσμευτούμε σε ένα μακροχρόνιο πλάνο με αποτέλεσμα…Και όμως! Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που επηρεάζουν το κέντρο πείνας σου για να μην έχεις λιγούρες (τουλάχιστον τόσες πολλές)

Να τρως αρκετή πρωτεΐνη

Η προσθήκη περισσότερων πρωτεϊνών στη διατροφή σου μπορεί να αυξήσει το συναίσθημα της πληρότητας, να σε κάνει να τρως λιγότερο στο επόμενο γεύμα σου και να σε βοηθήσει να χάσεις λίπος!

DO IT: κοτόπουλο, ψάρι, κόκκινο κρέας, όσπρια, κινόα, μπρόκολο

Φυτικές Ίνες – must!

Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών γεμίζει πιο γρήγορα το στομάχι, επιβραδύνει τον ρυθμό εκκένωσης και απελευθερώνει γρηγορότερα ορμόνες που δίνουν το αίσθημα της πληρότητας.

DO IT: σπόροι chia, αγκινάρες, πράσινα λαχανικά, avocado, όσπρια, μαύρη σοκολάτα

Προτίμησε τα στερεά παρά τα υγρά

Με άλλα λόγια, μείωσε τους χυμούς, τα smoothies κλπ. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σε σύγκριση με ένα στερεό σνακ, οι άνθρωποι που απολάμβαναν ένα υγρό σνακ ήταν 38% πιο πιθανό να πεινάσουν πριν από το επόμενο γεύμα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο επιπλέον χρόνος μάσησης επιτρέπει στα στερεά να παραμείνουν σε επαφή με τους ανιχνευτήρες της γεύσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί επίσης να προάγει το συναίσθημα της πληρότητας.

Νε,νε…ΝΕΡΟ!

Το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την πείνα που αισθάνεσαι πριν από τα γεύματα. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν δύο ποτήρια νερό αμέσως πριν από ένα γεύμα τρώνε κατά 22% λιγότερο από όσους δεν πίνουν νερό.

DO IT: στόχευσε στα 2L++ νερό την ημέρα

Τρώγε συνειδητά

Υπό κανονικές συνθήκες, ο εγκέφαλός σου γνωρίζει αν πραγματικά πεινάς.

Ωστόσο, το να τρως γρήγορα ή να αποσπάται η προσοχή σου την ώρα του φαγητού μπορεί να δυσκολέψει τον εγκέφαλό σου να αναγνωρίσει αυτά τα σήματα.

DO IT: 1 γεύμα την ημέρα φρόντισε να είναι «ιερό». Κλείσε τηλεόραση, άφησε το κινητό σου, βάλε την αγαπημένη σου μουσικούλα και εστίασε στο φαγητό μπροστά σου.

Η «γουρουνιά» σου να είναι η μαύρη σοκολάτα

Η πικρία της μαύρης σοκολάτας θεωρείται ότι συμβάλλει στη μείωση της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι το στεατικό οξύ στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της πέψης, αυξάνοντας περαιτέρω τα συναισθήματα πληρότητας.

Έστω και 3 από αυτά να κάνεις, θα δεις την διαφορά!

Xx Μαλού

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com