Χυμός σέλινου: Ωραία τα λένε όλοι, αλλά πως τον φτιάχνω;

Χυμός σέλινου: Ωραία τα λένε όλοι, αλλά πως τον φτιάχνω;

Γιατί ξαφνικά πίνουν όλοι αυτόν το χυμό;

Εάν οι άνθρωποι γνώριζαν όλες τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες του χυμού σέλινου, θα ήταν ευρέως γνωστή ως μια θαυματουργή σούπερ τροφή. Το σέλινο έχει μια απίστευτη ικανότητα να προσφέρει τεράστια ωφέλη στα περισσότερα θέματα υγείας.

Μην αφήσετε την απλότητα του ταπεινού αυτού λαχανικού να καλύψει τη δύναμή του – στην ζωή συνήθως τα απλά είναι και τα πολύτιμα! Ο χυμός σέλινου είναι ένα θαυματουργό ελιξίριο, όπως βέβαια και τα περισσότερα προϊόντα της φύσης. Είναι ένα από τα πιο θεραπευτικά ροφήματα όλων των εποχών. Δεν έχει γίνει λοιπόν τυχαία ένα παγκόσμιο trend. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα οφέλη αυτού του ροφήματος χωρίς απαραίτητα να φανατιζόμαστε ή να βασιζόμαστε μόνο σε αυτό. Εάν αποφασίσεις να βάλεις αυτό το xym;o στην ζωή σου, το βασικότερο είναι να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς επιτυχώς!

Ο χυμός σέλινου είναι πιο ισχυρός όταν τον πίνεις μόνο του. Αν και άλλοι πράσινοι χυμοί ή χυμοί λαχανικών μπορεί να είναι αρκετά γευστικοί και υγιεινοί, ο χυμός σέλινου πρέπει να πίνεται μόνος του και με άδειο στομάχι! Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσει την πέψη σου για όλο το υπόλοιπο της ημέρας.

Tips

  • Κάθε πρωί, πίνε περίπου 1 γεμάτο ποτήρι χυμό σέλινου με άδειο στομάχι. Βεβαιώσου οτι είναι φρέσκος, απλός χυμός σέλινου χωρίς άλλα συστατικά. Για ένα ποτήρι, χρειάζεται περίπου μία μεγάλη δέσμη σέλινου. Ο χυμός αυτός δεν είναι θερμιδικός, οπότε το πιο πιθανό είναι να χρειαστείς το πρωϊνό σου λίγο αργότερα. Περιμένεε τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν καταναλώσεις οτιδήποτε άλλο.
  • Για ακόμα μεγαλύτερα οφέλη ή εάν πάσχεις από χρόνια ασθένεια ή σύμπτωμα, εξέτασε το ενδεχόμενο να πίνεις 2 ή και 3 ποτήρια χυμού σέλινου την ημέρα. Μπορείς να τα πιείς όλα ταυτόχρονα το πρωί με άδειο στομάχι ή να τα χωρίσεις σε δύο μερίδες, όπως αναφέρεται παρακάτω.
  • Εάν δεν μπορείς να καταναλώσεις το χυμό σου πριν από το πρωϊνό, τότε η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι να τον πιεις 15 με 30 λεπτά πριν ή μετά από κάποιο άλλο γεύμα.
  • Εάν είσαι ευαίσθητη και το ολόκληρο ποτήρι είναι πάρα πολύ, αρχίσε με μια μικρότερη ποσότητα, και αυξήσε την με την πάροδο του χρόνου
  • Χρησιμοποίησε οργανικό σέλινο όποτε είναι δυνατόν. Εάν χρησιμοποιείς συμβατικό σέλινο, φρόντισε να το ξεπλύνεις πολύ καλά.
  • Είναι καλύτερα να φτιάξεις φρέσκο ​​χυμό σέλινου και να το πιεις αμέσως. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις το χυμό σου αμέσως πριν τον πιείς, είναι σημαντικό να το καταναλώσεις μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες από την παρασκευή του. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσεις τον χυμό είναι σε ένα γυάλινο δοχείο με ένα καπάκι και να τον κρατήσεις στο ψυγείο. Αν θέλεις, μπορείς επίσης να παγώσεις το χυμό σου και να τον πιείς καθώς αποψύχεται. Ωστόσο, οι ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες του χυμού σέλινου θα μειωθούν όταν είναι παγωμένος, οπότε όσο πιο φρέσκος είναι τόσο καλύτερο.
  • Εάν τα πρωϊνά σου είναι φορτωμένα, μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο με το ξέπλυμα του σέλινου και το κόψιμο (αν χρειαστεί) το βράδυ πριν, ώστε να είναι έτοιμο για στύψιμο το πρωί!

Χυμός Σέλινου

Ξέπλυνε το σέλινο και βάλτο σε έναν αποχυμωτή. Πιείς τον αμέσως για καλύτερα αποτελέσματα!

** Εναλλακτικά, μπορείς να κόψεις το σέλινο και να το αναμίξεις σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι να γίνει τελείως υγρό

Ohh yes, τόσο απλό!

Καλή απόλαυση (και όπως είπαμε, ναι είναι ευεργετικός χυμός αλλά πάντα κρατάμε μικρό καλάθι σε αυτά τα trends...) Τουλάχιστον αυτό το καλαθάκι κρατάω εγώ.

Xxx M

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com