5 snacks μέχρι 100 θερμίδες για να ξεγελάσεις την πείνα σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 snacks μέχρι 100 θερμίδες για να ξεγελάσεις την πείνα σου

Βρήκαμε συνταγές που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου...με λίγες θερμίδες.

Για να είμαστε ειλικρινής είναι δύσκολο να βρεις snacks που να μην υπερβαίνουν τις 100 θερμίδες και να είναι συγχρόνως και γευστικά! Δυστυχώς οι λιγοστές θερμίδες δεν πάνε πακέτο πάντα με τις υπέροχες γεύσεις! Όμως με τα σωστά φρέσκα υλικά, μπορείς να προετοιμάσεις ένα υγιεινό snack με λίγες θερμίδες που θα ευχαριστηθείς.

Βρήκαμε λοιπόν υλικά και συνταγές που απογειώνουν με τη γεύση τους τον ουρανίσκο σου ενώ παράλληλα σε γλυτώνουν από κόπο και χρόνο ετοιμασίας. Τα περισσότερα μπορείς να τα προετοιμάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και να σε συντροφεύουν γευστικά όλη την εβδομάδα στη δουλειά.

Καρπούζι, φέτα και μαύρα μούρα

Τι είναι ακόμα καλύτερο από ένα νόστιμο σνακ 100 θερμίδων; Ένα σνακ 100 θερμίδων που δεν απαιτεί μαγειρική. Δροσιστικό και πεντανόστιμο!

Σαλάτα αγγουριού

Αν αγαπάς τη γεύση του αγγουριού , αυτό το snack είναι για εσένα! Ο συνδυασμός ξυδιού και σησαμέλαιου, με την ήπια γεύση του αγγουριού είναι τόσο απλή όσο και απογειωτική. Το καλύτερο από όλα; Ακόμα μια συνταγή που δεν απαιτεί καθόλου μαγείρεμα.

Μισοφέγγαρα μήλου με μέλι και γαλοπούλα

Αυτά τα μικρά μήλα με τον συνδυασμό γαλοπούλας κάνουν ένα τέλειο snack χαμηλών θερμίδων. Αφέσου στο γλυκό μέλι, την άπαχη πρωτεΐνη από τις φέτες γαλοπούλας και τους καλούς υδατάνθρακες από τα μήλα. Μια μερίδα περιέχει μόνο 43 θερμίδες. Μπορείς να φας τουλάχιστον 3!

Γαρίδες μέσα σε φύλλα μαρουλιού

Ένα snack που περιέχει 85 θερμίδες και είναι γεμάτο με τόσες γεύσεις που ποτέ δεν θα φανταζόσουν πόσο υγιές είναι. Περίχυσε τις πρώτες γαρίδες με σάλτσα hoisin (θα την βρεις στο ράφι με τα κινέζικα προϊόντα στο super market), πρόσθεσε τζίντζερ για extra δροσερή γεύση και στη συνέχεια θέρμανέ τες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μεγάλα φύλλα μαρουλιού για ένα ικανοποιητικό σνακ που κερδίζει και σε γεύση και σε παρουσίαση. Διπλασίασε το μέγεθος αν θέλεις να μετατρέψεις αυτό το σνακ σε ελαφρύ δείπνο.

Ψητά κολοκυθάκια με σκόρδο

Το κολοκυθάκι είναι ένα λαχανικό -πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά- που μπορεί να μετατραπεί και σ’ ένα πολύ νόστιμο snack, αν το προετοιμάσεις καλά. Ψήσε ροδέλες ή φέτες κολοκυθιού στη σχάρα ή το αντικολλητικό τηγάνι σου και στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο σκόρδο και ελαιόλαδο στο τελείωμα. Αν τις ψήσεις στο BBQ θα έχεις σαφώς μια πιο καπνιστή γεύση στο snack σου.