Τι ακριβώς περιλαμβάνει η διατροφή των Weight Watchers γνωστή και ως WW Freestyle

Πατούλια Κατερίνα
Τι ακριβώς περιλαμβάνει η διατροφή των Weight Watchers γνωστή και ως WW Freestyle

Πόσο εύκολο είναι το πρόγραμμα διατροφής WW;

Το πρόγραμμα διατροφής WW Freestyle είναι ουσιαστικά ο διάδοχος των Weight Wstchers, εταιρία που ασχολείται με το αδυνάτισμα από τότε που η γιαγιά σου χόρευε τουίστ.

Η νέα εκδοχή το πρόγραμμα WW σου δίνει ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων που μπορείς να καταναλώσεις μέσα στην εβδομάδα και οι πόντοι που έχει κάθε τρόφιμο έχουν να κάνουν με τον συνολικό αριθμό θερμίδων, κορεσμένων λιπαρών, σακχάρων και πρωτεΐνης και στο παρακάτω βίντεο θα μπορέσεις να καταλάβεις περίπου πως διαμορφώνονται αυτοί οι πόντοι για κάθε ομάδα τροφής.

Ουσιαστικά μπορείς να τρως ό,τι θες αλλά τυπικά πρέπει να προσέχεις με ευλάβεια πόσους πόντους έχει αυτό το ό,τι θέλεις.



Για παράδειγμα, τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αλλά και η άπαχη πρωτεΐνη όπως το ψάρι και το tofu έχουν 0 πόντους. Κάποιος μπορεί επίσης να αποκτήσει τα «fit points», πόντους δηλαδή από δραστηριότητες, όπως οι δουλειές του σπιτιού, το περπάτημα και η γυμναστική.

Η αλήθεια είναι πως στις ΗΠΑ, η συνδρομή ξεκινά από τρία δολάρια την εβδομάδα και έχεις app και διαδικτυακή καθοδήγηση. Σημαντική στο πλάνο WW είναι κοινότητα των ανθρώπων που ακολουθούν το πρόγραμμα και είναι ουσιαστικά ένα δίκτυο υποστήριξης για τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και είναι απαραίτητη τόσο για την βραχυχρόνια, όσο και για την μακροχρόνια επιτυχία.

Έρευνα που έγινε το 2013, έδειξε πως το εν λόγω πλάνο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για την απώλεια βάρους και όσοι συμμετείχαν ήταν πιο εύκολο να χάσουν το 10% του συνολικού τους βάρους σε έξι μήνες σε σχέση με όσους προσπαθούσαν μόνοι τους.