5 τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν ταξιδέψεις με αεροπλάνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν ταξιδέψεις με αεροπλάνο

Πάρε χαρτί, μολύβι και σημείωσε

Γενικά είναι γνωστό πως πριν ταξιδέψεις (είτε αυτό είναι με πλοίο, είτε με αυτοκίνητο, είτε με αεροπλάνο) δεν πρέπει να τρως βαριά και σίγουρα πρέπει να προσέχεις τι ακριβώς θα φας. Οι πιθανότητες δυσφορίας είναι μεγάλες και σίγουρα το τελευταίο που θέλουμε είναι να ταξιδεύεις με ανακατεμένο στομάχι.

Στις γραμμές που ακολουθούν λοιπόν θα διαβάσεις ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει με τίποτα να φας, όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο.

#1. Τηγανητά φαγητά
Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ πατάτα τηγανητή που να μην μας αρέσει, όμως καλό θα ήταν να τις αποφύγεις πριν από μία πτήση. Και αυτές και οποιοδήποτε άλλο τηγανητό. Τα τηγανητά μπορεί να προκαλέσουν καούρα χάρη σε όλα αυτά τα λίπη και τα λάδια, ενώ μπορεί να έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και πρήξιμο στο σώμα σου. Καθόλου καλό.

#2. Κόκκινο κρέας
Εάν θέλεις πολύ να φας το αγαπημένο σου μπέργκερ πριν από μία πτήση για να σε κρατήσει χορτάτη, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χωνέψουν το κόκκινο κρέας, και στην καλύτερη αυτό που μπορεί να αποκομίσεις είναι η δυσφορία που θα έχουν οι γύρω σου από την μυρωδιά, στην προσπάθειά σου να το χωνέψεις.

#3. Καφές
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι φυσικά είναι να πιείς καφέ. Οι ιδιότητες της καφεΐνης να σε αφυδατώνει, μπορούν εύκολα να σου δημιουργήσουν πονοκέφαλο ή ναυτία.

#4. Μήλα
Τα μήλα μπορεί να φαίνονται μια υγιεινή επιλογή, αλλά όλες οι φυτικές ίνες που περιέχουν καθιστούν δύσκολη την πέψη τους, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Αέρια και φούσκωμα. #καλύτεραόχι

#5. Μπρόκολο
Τα σταυροειδή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι, μπορεί να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα. Επομένως καλό θα ήταν να κάνεις λίγη υπομονή και να το φας αφού προσγειωθείς αν το θέλεις τόσο.