Με αυτές τις τροφές το λίπος και τα κιλά του χειμώνα θα σου είναι πλέον άγνωστες λέξεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Με αυτές τις τροφές το λίπος και τα κιλά του χειμώνα θα σου είναι πλέον άγνωστες λέξεις

Δώσε βάση και πρόσθεσε τις στη διατροφή σου

Ο χειμώνας είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να βάλεις το κολάν σου ή τη φόρμα σου, να πάρεις την πετσέτα σου και να πας στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου. Ξέρω η κούραση της δουλειάς δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια, αλλά σκέψου πως κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου και την υγεία σου. Και το σημαντικότερο; Το καλοκαίρι θα σαι κορμάρα.

Βέβαια κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρεμβάλλονται και τα Χριστούγεννα (λίγες μέρες απομένουν) που όσο να πεις τρως λίγο (πολύ βασικά) παραπάνω. Όμως εμείς είμαστε εδώ για σένα, γιατί σου έχουμε 5 τροφές που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου, οι οποίες βοηθούν στην καύση του λίπους.

Δώσε βάση λοιπόν:

#1. Αχλάδια
Φρούτα φυσικά και συγκεκριμένα ζουμερά, νόστιμα αχλάδια. Τα αχλάδια μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό και μπορείς τέλεια να τα φας είτε σε σαλάτα, είτε σε smoothies.

#2. Κανέλα
Η κανέλα είναι ένα από τα πιο μυρωδάτα μπαχαρικά που υπάρχουν και φυσικά τα φαγητά και τα γλυκά μας γίνονται ακόμη πιο εύγευστα όταν την προσθέτουμε. Η κανέλα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καύση του λίπους μιας και ενισχύει τον μεταβολισμό και την πέψη και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

#3. Μαύρη σοκολάτα
Υπήρχε περίπτωση να λείπει η σοκολάτα από όλο αυτό; Φυσικά και όχι! Αναφερόμαστε βέβαια στη μαύρη σοκολάτα, η οποία σε περίπτωση που δεν το γνώριζες περιλαμβάνει δύο συστατικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας: την καφεΐνη και τις κατεχίνες.

Ένα κομμάτι σοκολάτας είναι η ειδική ποσότητα στην καθημερινή σου διατροφή, καθώς μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καύση λίπους. Με μέτρο φυσικά πάντα!

#4. Γλυκοπατάτα
Έχεις σίγουρα ακουστά τα superfoods και τα superfruits. Η γλυκοπατάτα βρίσκεται μέσα σε αυτή την κατηγορία. Είναι πηγή φυτικών ινών και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αλλά και στην καύση του λίπους. Μη διστάσεις να την προσθέσεις στο μενού σου.

#5. Γαλοπούλα
Και δεν εννοούμε τις φέτες που βάζεις στο τοστ σου, αλλά στο κρέας. Ήξερες πως αυτό το άκρως χριστουγεννιάτικο και γιορτινό πιάτο είναι και πολύ ευεργετικό; Η γαλοπούλα είναι ένα από τα πιο υγιεινά πιάτα των γιορτών και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καύση του λίπους.