Δύο δοκιμασμένες συνταγές για smoothie αποτοξίνωσης που πρέπει να δοκιμάσεις ASAP από την ειδικό

Πατούλια Κατερίνα
Δύο δοκιμασμένες συνταγές για smoothie αποτοξίνωσης που πρέπει να δοκιμάσεις ASAP από την ειδικό

ΤΟ σωστό detox smoothie θα διώξει το πρήξιμο

Τρεις του Γενάρη και ό,τι παραφάγαμε, παραφάγαμε. Τα smoothies είναι η ιδανική λύση για να φύγει το πρήξιμο, ειδικά αν δεν έχεις χρόνο να προγραμματίσεις σωστά τα γεύματά σου. Εφόσον μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιο γεύμα ή κάποιο σνακ, τα smoothies θα σου χαρίσουν ενέργεια και θα σε χορτάσουν, ειδικά αν περιέχουν ολόκληρα φρούτα με την φλούδα τους και άρα περισσότερες φυτικές ίνες.

Ταυτόχρονα, επειδή συνήθως περιέχουν γάλα, γιαούρτι ή κεφίρ διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων για περισσότερο, μη επιτρέποντας αυτών στον αέρα.

Ζητήσαμε από την διαιτολόγο- διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου να μας δώσει τρεις συνταγές για detox smoothies για ωραίο healthy ξεκίνημα το 2020, κι εκείνη με χαρά σου προτείνει τα εξής:

Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις, ώστε να πίνεις κάτι διαφορετικό ακόμα και κάθε μέρα. Υπολόγιζε να βάζεις 2 φρούτα σε κάθε smoothie αλλά πρόσεξε την μπανάνα που λογίζεται ως δύο φρούτα από μόνη της.

Αν θες να ετοιμάσεις πράσινο smoothie, βάλε σπανάκι, kale, μαϊντανό ή δυόσμο και προσπάθησε κάθε smoothie να μην ξεπερνάει τις 250 θερμίδες για να βοηθήσεις την απώλεια βάρους σου.

Περιόρισε οπότε φυτικά βούτυρα και ξηρούς καρπούς και αν αγαπάς το αβοκάντο, βάλε το μισό στο smoothie ενώ μην ξεχνάς να μην το παρακάνεις με το μέλι και να αποφύγεις εντελώς τα λοιπά γλυκαντικά.

Δες τις συνταγές παρακάτω

Δες περισσότερες συνταγές και μυστικά διατροφής της ειδικού στο Instagram: https://www.instagram.com/kliodim