5 tips για να χάσεις το βάρος που πήρες στις γιορτές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 tips για να χάσεις το βάρος που πήρες στις γιορτές

Έφτασε η ώρα

«Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα», λέει ένα παλιό λαϊκό άσμα, και εμείς το ακούμε για να πάρουμε επιτέλους την απόφαση να ξεκινήσουμε τη διαδικασία απώλειας των κιλών που πήραμε μέσα στις γιορτές. Το Πάσχα απέχει αρκετά ακόμη, οπότε έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να γυμναστείς και να ακολουθήσεις τη διατροφή που σου έδωσε ο διατροφολόγος σου.

Φυσικά δεν σου προτείνουμε σε καμία περίπτωση να λιμοκτονήσεις, όμως με λίγη προσπάθεια και συνέπεια θα δεις πόσο εύκολα μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά. Εμείς σου έχουμε 5 tips που μπορείς να ακολουθήσεις, για να χάσεις τα περιττά κιλά των γιορτών.

#1. Απέφυγε φαγητά που έχουν πολλές θερμίδες
Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες είτε είναι γεμάτα με λάδι, είτε έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως οι ζεστές σοκολάτες, κέικ ή τηγανητό κοτόπουλο. Αυτά είναι μερικά από τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγεις τις επόμενες μέρες, προκειμένου να επιστρέψεις στην υγιή ρουτίνα.

#2. Μείωσε την πρόσληψη αλκοόλ
Δεν είναι μόνο φαγητό που τρώμε κατά τη διάρκεια των γιορτών που έχουν πολλές θερμίδες. Το αλκοόλ είναι επίσης γνωστό ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και μπορεί να γίνει εμπόδιο ενώ προσπαθείς να χάσεις βάρος. Καλό θα ήταν λοιπόν να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ σε 3-4 ημέρες την εβδομάδα, έτσι ώστε να μπορείς να παραμείνεις πιστή στον στόχο σου.

Δες τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί.