Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας: Τα 5 προγράμματα που πρέπει να αποφύγεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας: Τα 5 προγράμματα που πρέπει να αποφύγεις

Οι δίαιτες που δεν πρέπει να κάνεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας η σημερινή και έχεις ήδη ξεκινήσει να σκέφτεσαι πώς θα χάσεις τα κιλά που έβαλες τον χειμώνα και στην διάρκεια της καραντίνας.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως κάθε δίαιτα που σε εξαντλεί ή σου στερεί ολόκληρες διατροφικές ομάδες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοκιμαστεί από εσένα.

Κάθε δίαιτα που σου υπόσχεται να χάσεις άπειρα κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορεί να είναι υγιεινή. Κάθε δίαιτα που μιλά για κακά τρόφιμα και συμπληρώματα που πρέπει να πάρεις, δεν μπορεί να είναι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις.

Οι ειδικοί, φρόντισαν μάλιστα να περάσουν από το μικροσκόπιο διάσημες δίαιτες και να βρουν τις 5 δίαιτες που πρέπει να αποφύγεις την χρονιά αυτή.

  1. Carnivore diet: Η δίαιτα carnivore στηρίζεται στην κατανάλωση κυρίως κρέατος και αυγών ή γαλακτοκομικών. Μια τέτοια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη. Άσε που αφήνει εκτός φρούτα και λαχανικά και τα πολύτιμα θρεπτικά τους στοιχεία.

  1. Whole30: Πρόκειται για ένα 30 ημερο πλάνο διατροφής που στηρίζεται στην κατανάλωση φρέσκων βιολογικών λαχανικών, καρπών, φρούτων και λαχανικών αλλά αφήνει έξω τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, η σόγια και τα όσπρια. Μια τόσο μεγάλη απαγόρευση σε σάκχαρα και τροφές, θα σε ωθήσει σίγουρα στην παρασπονδία.

  2. Keto diet: Η Κέτο σου ζητά να μειώσεις στο ελάχιστο τους υδατάνθρακες που καταναλώνεις και να τρως αυγά, κρέας, τυρί, βούτυρο, λαχανικά και καρπούς. Έλα όμως που δεν σου αφήνει ούτε ένα παράθυρο για ψωμί, ρύζι, ζάχαρη ή δημητριακά με αποτέλεσμα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα να μειώνονται τόσο που το σώμα μπαίνει σε mode επιβίωσης και θα χάσεις και μυικό ιστό και θα θέσεις σε κίνδυνο και τον οργανισμό σου.

  3. Atkins diet: Η Ατκινς είναι η πιο παλιά δίαιτα που στηρίζεται στο κόψιμο των υδατανθράκων από τη διατροφή μας. Στην Atkins θα χάσεις γρήγορα κιλά αλλά δεν μπορείς να μείνεις πιστή σε αυτή ενώ υπάρχει κίνδυνος και για το συκώτι.

  1. Pegan diet:Η pegan αποτελεί μια διασταύρωση πολλών προγραμμάτων όπου τρως πολλά φρούτα, λαχανικά, καρπούς αλλά κόβεις εντελώς τα γαλακτοκομικά, την γλουτένη, περιορίζεις πολύ το κρέας, τα δημητριακά και τα όσπρια.

Τι μπορείς να κάνεις στην ουσία