«Αφού δεν τρώω γιατί δεν χάνω βάρος»; Τα έξι λάθη που σίγουρα κάνεις

«Αφού δεν τρώω γιατί δεν χάνω βάρος»; Τα έξι λάθη που σίγουρα κάνεις

Ξεκίνησες διατροφή, τρως -θεωρείς- καλά αλλά η ζυγαριά, εκεί ακούνητη!

Ένας κοινός προβληματισμός που έχουν πολλά άτομα είναι αυτός! Δεν τρώω όμως δεν βλέπω την ζυγαριά να κατεβαίνει, τι φταίει; Εμείς ζητήσαμε από την ειδικό Δήμητρα Γλυνού, να μας εξηγήσει πώς ακριβώς η παράλειψη γευμάτων οδηγεί στην μείωση του μεταβολισμού.

«Πολλές φορές μπορεί να νομίζεις πως παραλείποντας γεύματα οι προσλαμβανόμενες θερμίδες μέσα στην ημέρα σου θα μειωθούν και έτσι θα χάσεις βάρος. Μια σωστή αρχή είναι η κατανάλωση σωστών γευμάτων ανα 3-4 ώρες ώστε να μην μένει ο οργανισμός σου χωρίς καύσιμα. Αυτό θα βοηθήσει τον μεταβόλισμό σου να κάνει περισσότερες καύσεις. Επίσης αφήνοντας μεγάλα διαστήματα μεταξύ των γευμάτων, δημιουργείται υπογλυκαιμία και όταν έρθει η στιγμή να φας, καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες απο αυτό που θα έπρεπε», τονίζει η διατροφολόγος.

Κι αυτό είναι μόνο ένα λάθος. Ιδού και τα υπόλοιπα πέντε!

Τρως λιγότερες θερμίδες απο αυτές που χρειάζεται ο οργανισμό σου. Μπορεί να ακολουθείς την σωστή αρχή των συχνών γευμάτων, όμως να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες απο αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα την σωματοδομή, την δραστηριότητα και άλλους παράγοντες, κάνει συγκεκριμένες καύσεις μέσα στην ημέρα. Αν η ημερήσια πρόσληψη των θερμίδων σου λοιπόν είναι πολύ μικρότερη απο αυτές τις καύσεις ο μεταβολίσμός δεν λειτουργέι σωστά και έτσι δεν βλέπεις την επιθυμητή απώλεια.

Δεν καταναλώνεις συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων. Στην καθημερινότητα ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικα, όπως υδατάνθρακα, πρωτεΪνη και λίπος. Αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητο να διαχωριστούν σωστά στην ημέρα σου ώστε να μπορέσεις να χάσεις βάρος. Αποκλείοντας κάποιες ομάδες τροφίμων αυτό που θα καταφέρεις είναι να μπλοκάρεις τον μεταβολισμό σου και να μην έχεις τα αποτελέσματα που θες.

Επιλέγεις λάθος τρόφιμα. Πολλές φορές μπορεί να νομίζεις οτι κάνεις τις σωστές επιλογές στα τρόφιμα που καταναλώνεις όμως στην πραγματικότητα να μην είναι. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά τρόφιμα τα οποία θεωρούνται σωστές επιλογές για μια διατροφή όμως κρύβουν παγίδες. Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι να ελέγχεις πάντα τα συστατικά του προϊόντος που θα καταναλώσεις, έτσι θα ξέρεις τα κρυμμένα λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι που περιέχουν.

Δεν ενυδατώνεις τον οργανισμό σου. Η θεωρία ‘’δεν πεινάω, αλλά διψάω΄’ ισχύει! Η κατανάλωση νερού είναι σημαντική τόσο για την λειτουργία του οργανισμού, όσο και για την απώλεια βάρους, αφού το 70% του σώματος μας αποτελείται απο νερό. Πίνοντας 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα θα νιώσεις τον οργανισμό σου περισσότερο ενυδατωμένο και φυσικά θα περιοριστεί η αίσθηση της πείνας.

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές, Δήμητρα Γλυνού, www.cibus.gr

Δες στην gallery το τελευταίο λάθος