Detox Time: Πώς θα κάνεις σωστά μονοήμερη αποτοξίνωση με το σωστό πλάνο διατροφής

Detox Time: Πώς θα κάνεις σωστά μονοήμερη αποτοξίνωση με το σωστό πλάνο διατροφής

Detox για μια μέρα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε εκθέτει σε χιλιάδες τοξίνες καθημερινά και πολλές τροφές είναι πολύ εξεπεργασμένες. Ακόμα κι αν δεν σκέφτεσαι να γίνεις vegan ή vegeterian σύντομα, μια μονοήμερη αποτοξίνωση μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σου να κάνει το restart που χρειάζεται.

Κατά τη διαδικασία αποτοξίνωσης τα κύτταρα αρχίζουν να επανέρχονται, οι φλεγμονές εξαφανίζονται και ο οργανισμός παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία από πράσινα λαχανικά.

Εάν έχεις μόνο μία μέρα, η αποτοξίνωση αυτή θα προκαλεί χημικές αντιδράσεις που καθαρίζουν το αίμα σου, σε βοηθούν να ρυθμίσεις τη διατροφή σου και να διώξεις αυτή τη θολούρα που ίσως νιώθεις.

Ενίσχυσε την ενέργεια ανακατεύοντας πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Δηλαδή, αντί να φας ένα ολόκληρο μήλο, φάε μισό μήλο με 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι για να επωφεληθείς από τις πρωτεΐνες και τα θρεπτικά στοιχεία που αποτρέπουν την απότομη μείωση ενέργειας.

Καθάρισε το έντερο με αρκετές φυτικές ίνες. Η πηκτίνη στο μήλο αποβάλλει τα κακά βακτήρια του εντέρου, ενώ ένα λαχανικό όπως η αγκινάρα ενισχύει την πεπτική αποτελεσματικότητα.

Ενεργοποίησε το λεμφικό σύστημα με μούρα, βατόμουρα, κράνα, cranberries που μειώνουν τα βακτήρια, βελτιώνουν το ουροποιητικό σύστημα και περιέχουν ένζυμα που καθαρίζουν το λεμφικό σύστημα. Πιες χυμό με νερό τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

Φάε περισσότερη σαλάτα κυρίως πράσινη και προτίμησε λαχανικά όπως το σπανάκι, το ραδίκι και τα λαχανάκια Βρυξελών βιολογικής καλλιέργειας.

Πάρε περισσότερη βιταμίνη C πίνοντας λεμόνι και άλλα εσπεριδοειδή που περιέχουν αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Απόφυγε όλες τις επεξεργασμένες τροφές, τα ζωικά προϊόντα, τη γλουτένη, την καφεΐνη, το αλκοόλ και τα σάκχαρα.

Πρωί πρωί: Ξεκίνα την ημέρα με έναν πράσινο χυμό ενώ μην παραλείπεις να πιεις 8 με 10 ποτήρια πράσινο τσάι και νερό.
Πριωνό ή δεκατιανό: 2/3 του φλιτζανιού δημητριακά ολικής αλέσεως (χωρίς γλουτένη) ή 1 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λακτόζη με 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα και 1 κ.γ. chia ή λιναρόσπορο

Σνακ: Ωμά ή βραστά λαχανικά όπως μπρόκολο, σέλερι ή πιπεριές ή φρούτα (τουλάχιστον 4 μερίδες) για τα φρέσκα και 30 γραμμάρια για τα αποξηραμένα.

Μεσημεριανό: 2 φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά, 120 γραμμ. βιολογική πρωτεΐνη, όπως φασόλια ή τόφου, 2 μεγάλες φέτες αβοκάντο και ξηροί καρποί ή σπόροι για πασπάλισμα.

Βραδινό: 120 γραμμ. άπαχη πρωτεΐνη με λάχανο ή άλλα ελαφρώς σοταρισμένα λαχανικά και 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι ή κινόα. Εναλλακτικά φάε σούπα λαχανικών ή όσπρια σούπα.

Αν σκέφτεσαι να κάνεις όλα τα παραπάνω γεύματα στη μορφή του smoothie ή των χυμών, δες τι πρέπει να ξέρεις.