Μπορείς να χάσεις λίπος στην κοιλιά μέσα σε μια εβδομάδα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μπορείς να χάσεις λίπος στην κοιλιά μέσα σε μια εβδομάδα;

Τι να κάνεις για να το πετύχεις

Η απώλεια λίπους στην κοιλιά σε μια εβδομάδα είναι επιστημονικά και σωματικά αδύνατη. Ωστόσο, πρέπει να αρχίσεις να ρίχνεις σιγά σιγά αυτό το ανθυγιεινό κοιλιακό λίπος επειδή συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διαβήτη. Υπάρχουν, λοιπόν κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις και να σε βοηθήσουν να χάσεις σταδιακά το περιττό λίπος που τόσο σε «βασανίζει».

#1. Ξεκίνα τη μέρα σου με νερό και τριγωνέλλα

Οι σπόροι τριγωνέλλας μπορούν να αποτρέψουν τη συσσώρευση λίπους και έχουν υπογλυκαιμικές ιδιότητες. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Ξεκίνα το πρωί σου πίνοντας το νερό με τριγωνέλλα (πρόσθεσε δύο κουταλάκια του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας σε ένα φλιτζάνι νερό (375 ml) και άφησε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα), 30 λεπτά πριν φας πρωινό. Αν πάσχεις από υπογλυκαιμία αντικατέστησε τους σπόρους με στυμμένο λεμόνι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

#2. Φάε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη

Ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως smoothies με πρωτεΐνη σε σκόνη και αυγά με μπέικον, σε βοηθά να διατηρήσεις το στομάχι σου γεμάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι πρωτεΐνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν και συνεπώς αυξάνουν τον κορεσμό. Οι διατροφικές πηγές πρωτεΐνης αυξάνουν τη θερμογένεση στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι καις θερμίδες για να αφομοιώσεις την πρωτεΐνη.

Οι πρωτεΐνες βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη άπαχου μυός. Ο αριθμός των μιτοχονδρίων που βρίσκονται στον άπαχο μυ είναι υψηλότερος. Εάν ο άπαχος μυς αυξηθεί, αυξάνεται επίσης ο αριθμός των μιτοχονδρίων, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

#3. Μείωσε την πρόσληψη υδατανθράκων και ζάχαρης

Η έρευνα αποδεικνύει ότι η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων και ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Οι υδατάνθρακες είναι εύπεπτοι. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει τον κορεσμό και αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει την εναπόθεση λίπους και την αύξηση του βάρους που προκαλείται από τη φλεγμονή. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τρόφιμα όπως burgers, πίτσα, κέικ, γλυκά, σόδες κ.λ.π.