Η υγιεινή διατροφή αρχίζει από το ντουλάπι της κουζίνας σας

Η υγιεινή διατροφή αρχίζει από το ντουλάπι της κουζίνας σας

Έχει μέσα υγιεινές πρώτες ύλες;

Αν όταν είστε κουρασμένη και πεινασμένη, βρίσκετε υγιεινές τροφές και πρώτες ύλες στην κουζίνα σας για να ετοιμάσετε κάτι να φάτε, τότε όχι μόνο θα τρώτε υγιεινά, αλλά θα σας γίνει και συνήθεια και τρόπος ζωής.

Τι δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας:

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Είναι πλούσιο σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο διατηρεί πολλά θρεπτικά συστατικά και έχει μια πιο δυνατή γεύση, επειδή επεξεργάζεται σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς χημικές ουσίες.

Ξύδι. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα ξύδι, μπορεί να «δώσει» γεύση σε πολλές σαλάτες ή και άλλα πιάτα, με πολύ λίγες θερμίδες και σχεδόν καθόλου λίπος.

Κονσέρβα τόνου. Εύκολη, ανέξοδη, και υγιής τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D και καλή πηγή για ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Προτιμήστε τον σε νερό, αντί για λάδι, για να αποφύγετε τις επιπλέον θερμίδες και λίπος.

Ντοματάκια σε κονσέρβα. Οι ντομάτες δεν είναι μόνο πλούσιες σε γεύση, είναι και πλούσιες από το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που καταπολεμά τον καρκίνο.

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερο φυτικές ίνες από ότι τα κανονικά ζυμαρικά.

Καφέ ρύζι. Μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση αντί του λευκού, επειδή διατηρεί το πίτουρο και το φύτρο, που έχουν αφθονία θρεπτικών ουσιών. Επιπλέον, δεν περιέχει σιτάρι, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.