Μπορεί η μαγειρική σόδα να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Πατούλια Κατερίνα
Μπορεί η μαγειρική σόδα να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Ακόμα μία ημέρα, ακόμα μία δίαιτα

Όπως ακριβώς αναζητούμε το μυστικό της νεότητας, έτσι ψάχνουμε και το μυστικό που θα μας κάνει αδύνατες για πάντα. Αυτή τη φορά, έρχεται η μαγειρική σόδα, όχι για να καθαρίσει κάποιο λεκέ ή κάποια γωνία του σπιτιού αλλά για να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις.

Το νέο κόλπο που υπόσχεται να σε αδυνατίσει είναι να πίνεις μαγειρική σόδα με νερό αλλά οι ειδικοί επιμένουν πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την αδυνατιστική της δράση.

Σύμφωνα με την Healthline, μια αλκαλική δίαιτα, που προάγει τα χαμηλά επίπεδα οξύτητας στο σώμα, μπορεί να θεωρείται αποτελεσματική στην απώλεια βάρους, αλλά είναι πραγματικά ένας από τους μύθους που παραμένουν εδώ και χρόνια χωρίς αποδείξεις. Το να πίνεις σόδα ή όξινο ανθρακικό νάτριο, είναι η ίδια με τη λήψη αντιόξινου όταν έχεις δυσπεψία. Όταν λοιπόν πίνεις σόδα χωρίς να πονάει το στομάχι ή να έχεις καούρα, ούτε ο μεταβολισμός τρέχει πιο γρήγορα, ούτε χωνεύεις πιο γρήγορα, απλά υπάρχει μια χημική αντίδραση στο στομάχι που θα σε κάνει να νιώσεις χορτάτη για λίγο αλλά δεν θα σου κόψει τελικά την όρεξη για πολύ.



Προφανώς το να πίνεις την σόδα με νερό, αυξάνει την κατανάλωση υγρών που χρειάζεσαι για ενυδάτωση και αυτό ίσως μπορούμε να το θεωρήσουμε και μυστικό αδυνατίσματος. Σύμφωνα με έρευνα του journal Frontiers in Nutrition, μια αύξηση της ημερήσιας ενυδάτωσης, μπορεί να σημαίνει την μείωση της πείνας, άρα την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, άρα την βελτίωση του μεταβολισμού.