Diet Free: Γιατί τη δεκαετία του 2020 η λέξη «δίαιτα» βγαίνει από το λεξιλόγιό μας

Diet Free: Γιατί τη δεκαετία του 2020 η λέξη «δίαιτα» βγαίνει από το λεξιλόγιό μας

Ανάμεσα στα δεκάδες food trends που κάνουν στην εμφάνισή τους στα social media και τους απανταχού foodies, οι οποίοι μας παρουσιάζουν κάθε μέρα νέες προτάσεις και εναλλακτικές για τα μενού μας, υπάρχει μία τάση στη διατροφή, η οποία μας κάνει πραγματικά να βλέπουμε με μία πιο αισιόδοξη «ματιά» τη δεκαετία του 2020.

Διότι αυτό το food trend δεν μας ωθεί ουσιαστικά στο να περιορίσουμε την απόλαυσή μας ή να αρχίσουμε να μετράμε… μπουκιές και θερμίδες. Αντιθέτως, μας καλεί να βγάλουμε από το λεξιλόγιο και την καθημερινότητά μας τη λέξη δίαιτα και να εστιάσουμε την προσοχή μας, στο να κάνουμε περισσότερο συνειδητές διατροφικές επιλογές, προκειμένου να αισθανόμαστε καλύτερα και πιο όμορφα με τους εαυτούς μας.

Το εν λόγω διατροφικό «κίνημα» ακούει στο όνομα diet free και είναι εδώ για να σε βοηθήσει να κατανοήσεις πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις ή να υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε εξουθενωτικές δίαιτες. Το πώς, θα το μάθεις παρακάτω!

diet free 2

Ευεξία και free επιλογές σε πρώτο πλάνο και στη διατροφή

Πράγματι, με την ευεξία να συνιστά την κινητήρια δύναμη σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση των κορυφαίων τάσεων της δεκαετίας του 2020, η λέξη «δίαιτα» βγαίνει πια από το λεξιλόγιό μας και τη θέση της παίρνουν food trends και διατροφικοί όροι που σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν να δίνουμε στο εξής μεγαλύτερη προσοχή στο τι βάζουμε στα πιάτα μας και συνεπώς στους οργανισμούς μας.

Οι διατροφικές αυτές έννοιες μπορούν ουσιαστικά να αναβαθμίσουν το διατροφικό μας μενού, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια περισσότερο wellness καθημερινότητα που βασίζεται περισσότερο σε σπιτικές λύσεις και παράλληλα, να μας διευκολύνουν να κατανοήσουμε το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις, χωρίς να νιώθουμε πως στερούμαστε γεύσης και απόλαυσης.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να απομακρυνθούμε από τη λογική της δίαιτας και να δοκιμάσουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας ακόμη πιο γευστική, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα θελήσουμε ή θα χρειαστεί να στραφούμε σε κάποιες επιλογές «χωρίς». Άλλωστε, στην εποχή μας οι επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε καθημερινά μία διατροφή πλούσια σε γεύση, χωρίς να επιβαρύνουμε τους οργανισμούς μας είναι πολλές και η gluten free διατροφή, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση!

diet free 3

Προς μία diet και gluten free καθημερινότητα γεμάτη γεύση

Τι είναι η gluten free διατροφή; Πρόκειται για μία τάση στη διατροφή η οποία σε καλεί να στραφείς σε προϊόντα χωρίς γλουτένη. Για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από δυσανεξία στη γλουτένη, η gluten free διατροφή αποτελεί ουσιαστικά τη βασική επιλογή για μία καλύτερη καθημερινότητα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο food trend έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, ανθρώπους οι οποίοι αποφάσισαν να στραφούν στα προϊόντα χωρίς γλουτένη για τους δικούς τους λόγους. Κάποιοι ήθελαν απλώς να δοκιμάσουν τα οφέλη μιας διατροφής χωρείς γλουτένη και άλλοι να κάνουν λίγο πιο ανάλαφρο το μενού τους.

Σε κάθε περίπτωση, το στοιχείο που μας ενδιαφέρει και κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά στη διατροφή χωρίς γλουτένη είναι το ότι ακολουθεί τους βασικούς «κανόνες» της diet free καθημερινότητας. Βλέπεις, το να επιλέγεις να ζεις σήμερα χωρίς γλουτένη, δεν σημαίνει πως στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις και συγκεκριμένα, την απόλαυση που κρύβει το αλεύρι. Η διατροφή χωρίς γλουτένη αποτελεί, δηλαδή, μία diet free και ταυτόχρονα απολαυστική επιλογή στον σύγχρονο κόσμο των food trends και των extreme διατροφικών λύσεων.

diet free 4

Για παράδειγμα, αν σκέφτεσαι να στραφείς σε τρόφιμα χωρίς γλουτένη, αυτό δεν σημαίνει ότι η λέξη «χωρίς» στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα σου στερήσει την απόλαυση των αγαπημένων σου γευμάτων ή σνακ. Ναι, θα εξακολουθείς να γεύεσαι το αγαπημένο σου φουρνιστό ψωμί, τα λαχταριστά chocolate muffins που λατρεύεις, να απολαμβάνεις τα νόστιμα pancakes σου ή την αλμυρή τάρτα σου. Όλα τους θα είναι το ίδιο νόστιμα με πριν, διότι δεν θα τους λείπει τίποτα εκτός από γλουτένη.

Το στοιχείο-«κλειδί» για μία απολαυστική #GlutenFreeLife, είναι να αρχίσεις να ετοιμάζεις στο εξής στο σπίτι τα σνακ και τα γεύματά σου, για να είσαι σίγουρη για τα υλικά που θα χρησιμοποιείς. Για να συμβεί αυτό, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να στραφείς στους κατάλληλους gluten free «συμμάχους», δηλαδή τα Άλευρα Χωρίς Γλουτένη με τα οποία θα ετοιμάζεις τις γλυκές και αλμυρές συνταγές σου.

Must tip: Αν δεν ξέρεις από πού να κάνεις την αρχή για τα πρώτα gluten free μαγειρικά εγχειρήματά σου, στο σούπερ μάρκετ θα βρεις σήμερα μία σειρά από Άλευρα Χωρίς Γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Από Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη που έχει ως βάση της το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το άμυλο πατάτας και δίνει μια βελούδινη υφή και ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα στα κέικ και τα γλυκίσματα στο Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη που αποτελείται από ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας που εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα σε κάθε σου δημιουργία, χωρίς ίχνος γλουτένης και από το Μείγμα Αρτοποιίας (Baking Mix) Χωρίς Γλουτένη για φύλλο πίτας, ζύμη πίτσας, ψωμί και άλλες λαχταριστές συνταγές στο Μείγμα Ζαχαροπλαστικής (Pastry Mix) Χωρίς Γλουτένη για γλυκές δημιουργίες όπως muffins, τάρτες, cookies και παντεσπάνι. Με τα μείγματα χωρίς γλουτένη μπορείς να έχεις εύκολα, ένα σίγουρο αρτοποιητικά αποτέλεσμα διότι… δεν τους λείπει τίποτα εκτός από τη γλουτένη.

diet free 5

Τη δεκαετία του 2020, λοιπόν, η λέξη δίαιτα βγαίνει από το λεξιλόγιό μας και η καθημερινότητα μας γίνεται diet και -για όποιες το επιθυμούν- gluten free. Διότι πλέον δεν θέλουμε και κυρίως, ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να προβαίνουμε σε ακραίες λύσεις ή να στερούμαστε τις αγαπημένες μας γεύσεις για να αναβαθμίζουμε τα μενού μας. Αρκεί να επιλέγουμε λίγο πιο προσεκτικά τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, να μην κάνουμε υπερβολές, να τρώμε ισορροπημένα και κυρίως, να στρεφόμαστε σε περισσότερο σπιτικές λύσεις για να γνωρίζουμε και να φροντίζουμε καλύτερα το περιεχόμενο των σνακ και των γευμάτων που μας συντροφεύουν, μας γεμίζουν ενέργεια και κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο πιο απολαυστική.

#GlutenFreeLife #myloiagiougeorgiou #glutenfreerecipes