Reverse dieting: Αυτός είναι ο τρόπος για να μην πάρεις τα κιλά που έχασες

Πατούλια Κατερίνα
Reverse dieting: Αυτός είναι ο τρόπος για να μην πάρεις τα κιλά που έχασες

Τι πρέπει να κάνεις μόλις φτάσεις στον στόχο των κιλών που θες

Έχεις φτάσει με πολύ κόπο στο επιθυμητό βάρος και δεν θέλεις με τίποτα να πάρεις πίσω τα κιλά που έκανες αγώνα να χάσεις.

Το reverse dieting είναι μια μόδα στα διατροφικά trends, την οποία ακολουθούν άνθρωποι και διαφημίζουν την επιτυχία της.

Σύμφωνα με τους κανόνες της, αν ακολουθούσες μιαδιατροφή 1200 θερμίδων καθημερινά για να χάσεις βάτος, δεν πρέπει να επιστρέψεις αμέσως στις συνήθειες που είχες πριν να κάνεις δίαιτα αλλά πρέπει για ένα διάστημα μέχρι και 10 εβδομάδων να επιστρέφεις με συγκεκριμένο τρόπο στις θερμίδες που κατανάλωνες πριν την δίαιτα.

Κάθε εβδομάδα, βάζε 50 με εκατό θερμίδες παραπάνω στη διατροφή σου για να βοηθήσεις τον μεταβολισμό να συνεχίσει να καίει σωστά, να διατηρήσεις τις ορμόνες της όρεξης σε κανονικά επίπεδα και να απομακρύνεις τον κίνδυνο να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό καταστρέφοντας την προσπάθεια που έκανες προηγουμένως.



Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έρευνα που να πιστοποιεί πως η διαδικασία αυτή θα λειτουργήσει αλλά είναι αλήθεια πως δεν την χρειάζεσαι καν αυτήν την τακτική.

Αρχικά δεν θα έπρεπε ποτέ να μπεις σε μια διαδικασία τέτοιας διατροφής με πολλά σωματικά και ψυχικά προβλήματα στον οργανισμό σου.

Έπειτα, έρευνα έδειξε πως άτομα που ακολουθούσαν διατροφή 12000 θερμίδων/ ανά ημέρα και τσέκαραν διαρκώς τις θερμίδες που κατανάλωναν, είχαν αυξημένα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης που μπορεί να έχει κακό αντίκτυπο στο λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά.

Η λογική των θερμίδων θεωρείται έτσι κι αλλιώς παρωχημένη και ζητούμενο είναι η ποιότητα των τροφών, η ισορροπία των γευμάτων και το να μην μπερδεύεις το συναισθηματικό φαγητό με την πείνα.