Lockdown 2: Τρία τρόφιμα που χρειάζεσαι αυτήν τη στιγμή από το market

Πατούλια Κατερίνα
Lockdown 2: Τρία τρόφιμα που χρειάζεσαι αυτήν τη στιγμή από το market

Ετοίμασε το καλάθι για να μην παχύνεις αυτή τη φορά

Στην πρώτη καραντίνα πήρες κάποια κιλά. Έκανες εξορμήσεις στο μάρκετ και γέμιζες σακούλες με πατατάκια και λοιπά σνακ που μόνο θερμίδες σε γέμιζαν.

Το καλό σενάριο του πρώτου lockdown ήταν πως την άνοιξη, η μέρα ήταν μεγαλύτερη, ο ήλιος πιο φωτεινός, οι ώρες που είχες να γυμναστείς πιο πολλές και εσύ δεν ήσουν μόνιμα κολλημένη σε έναν καναπέ.

Παρόλα αυτά, την ημέρα που έβαλες το μαγιό σου, είδες πως η καραντίνα δεν ευνόησε ιδιαίτερα τη σιλουέτα σου.

Οπότε, αυτή τη φορά, τι θα έλεγες να μην πάρεις γραμμάριο, να κάνεις τι; Σωστές αγορές από το μάρκετ αυτή τη στιγμή και να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες.

Βούτυρα καρπών:

Γεμάτα πρωτεΐνη που θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερο, με καλά λιπαρά και με τόσες χρήσεις, το αμυγδαλοβούτυρο, το φυστικοβούτυρο και κάθε βούτυρο από καρπούς, θα είναι το ιδανικό σνακ πάνω σε κράκερς, μέσα σε μπάρες δημητριακών, αντί να φας ένα κουτάλι πραλίνας φουντουκιού ή σε συνδυασμό με το αγαπημένο σου φρούτο για ένα πιο γλυκό σνακ.

Προτίμησε ένα βούτυρο καρπού όσο το δυνατόν πιο φυσικό, με λιγότερη ζάχαρη και μην το παρακάνεις ούτε εκεί.



Ζυμαρικά ολικής άλεσης ή ζυμαρικά από λαχανικά ή καστανό ρύζι και κινόα:

Όλα τα παραπάνω έχουν και λιγότερες θερμίδες και περισσότερες φυτικές ίνες. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένεις χορτάτη για περισσότερο και να μην φορτώνεσαι με έξτρα θερμίδες. Και δες το και απλά! Αν έχεις στο ντουλάπι κινόα, έχεις έτοιμο ένα πιάτο που μπορείς να απολαύσεις είτε ως σαλάτα, είτε ως συνοδευτικό για το κρέας, είτε ως εναλλακτικό του pop corn.

Βρώμη: Σε χορταίνει, μπορεί να είναι το πρωινό σου, το μεσημεριανό σου, μπορείς να την βάλεις στα μπιφτέκια αντί για ψωμί αλλά και στα μπισκότα αντί για αλεύρι, μπορεί να γίνει πουτίγκα με γάλα και φρούτα, μπορεί να μπει ακόμα και σε μια απλή ομελέτα και το καλύτερο: Σε κρατάει χορτάτη για παραπάνω χρόνο.

Tι να μην πάρεις! Μαγιά, γιατί θα μπεις και πάλι στη διαδικασία να φτιάξεις πίτες, ζυμάρια, ψωμιά, πίτσες, ρολάκια κανέλας και κάθε λογής γλύκισμα που θα σε γεμίσει έξτρα θερμίδες.