Βελουτέ σούπες: η πιο νόστιμη, υγιεινή και εύκολη επιλογή εν μέσω lockdown

Βελουτέ σούπες: η πιο νόστιμη, υγιεινή και εύκολη επιλογή εν μέσω lockdown

Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά.

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα τώρα σε καραντίνα και κατ' οίκον περιορισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι περισσότερες ώρες της ημέρας λοιπόν μας βρίσκουν στο σπίτι όπου δουλεύουμε, σκουπίζουμε, κάνουμε τηλεκπαίδευση και φυσικά μαγειρεύουμε. Τη χειμερινή περίοδο που θερίζουν οι ιώσεις, φροντίζουμε να ενισχύουμε λίγο παραπάνω το ανοσοποιητικό μας σύστημα και η διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους τρόπους για να το πετύχουμε. Φέτος με την εν εξελίξει πανδημία covid-19, έχουμε έναν ακόμη λόγο για να εμπλουτίσουμε τα γεύματά μας με βιταμίνες και όλα τα απαραίτητα συστατικά.

Οι σούπες είναι μια εξαιρετική επιλογή αφού γίνονται εύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά ενώ καταναλώνονται από μικρούς και μεγάλους. Αυτό το διάστημα που ο χρόνος σου είναι αρκετά περιορισμένος, οι βελουτέ σούπες έρχονται για να σου λύσουν τα χέρια και να χορτάσουν ολόκληρη την οικογένεια. Ένα από τα βασικά τους πλεονεκτήματα είναι πως μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο και να καταναλωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς να χάσουν τη γεύση και τις θρεπτικές τους ιδιότητες.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κατσαρόλα, ένα μπλέντερ και τα λαχανικά της επιλογής σου. Κολοκύθα, σπανάκι, μανιτάρια, σέλινο, καρότα, μπρόκολο και πατάτα είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όμως μην διστάσεις να κάνεις τις δικές σου προσθήκες. Στο video που ακολουθεί θα δεις μερικές από τις πιο νόστιμες, εύκολες συνταγές για βελουτέ σούπες.

Δες επίσης: Ποια είναι η χειρότερη ώρα να φας το μεσημεριανό που ξέχασες; Το απόγευμα