Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ το πρωινό γεύμα;

Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ το πρωινό γεύμα;

Μια νέα έρευνα συσχετίζει το πρωινό με την ψυχική υγεία μας.

Για πολλές από εμάς το πρωινό είναι νόμος στην καθημερινή διατροφή μας. Για άλλες το πρωινό απλά δεν υπάρχει… Υπάρχει μόνο ένας καφές που θα «ανοίξει» το μάτι μας για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όλη την ημέρα. Αλήθεια, ποιο πιστεύεις ότι είναι το σωστό; Σίγουρα το πρώτο.

Και μη φανταστείς πως οι ειδικοί λένε να τρώμε πρωινό για να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή απλά και μόνο. Το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο όλων, κυρίως για εμάς τις γυναίκες, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ψυχικής υγείας μας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια υγείας και wellness του Πανεπιστημίου του Binghamton, Lina Begdache, διεξήγαγε έρευνα μαζί με την ομάδα της και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: πως δεν υπάρχει μόνο μία υγιεινή διατροφή που να «δουλεύει» σε όλους.

prwino geuma ygeia

Στην έρευνα που διεξήγαγε, λοιπόν, η καθηγήτρια συμμετείχαν 2.600 άτομα, άνδρες και γυναίκες, που συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη διατροφή τους, την άσκηση και άλλους παράγοντες στον τρόπο ζωής. Τα αποτελέσματα; Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Τα ευρήματα έδειξαν πως οι γυναίκες νεαρής ηλικίας πρέπει να καταναλώνουν πρωινό σε καθημερινή βάση, να ασκούνται συχνά, να μην καταναλώνουν πολλή καφεΐνη και να απέχουν από το fast food, αν θέλουν να βελτιώσουν την ψυχική υγεία τους. Αντίθετα, οι πιο ώριμες γυναίκες πρέπει να τρώνε πρωινό και να γυμνάζονται σε καθημερινή βάση, να περιορίσουν την κατανάλωση καφέ και να τρώνε πολλά φρούτα.

Όσον αφορά τους νεαρούς άνδρες, η έρευνα έδειξε ότι κι αυτοί πρέπει να γυμνάζονται συχνά, να κάνουν μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, να τρώνε αρκετό κρέας και να απέχουν από το fast food. Αντιθέτως, οι πιο ώριμοι άνδρες πρέπει να είναι σίγουροι ότι η διατροφή τους περιέχει μέτρια πρόσληψη ξηρών καρπών.

proiono psixiki ygeia gynaikes

Η σημαντικότερη παρατήρηση, ωστόσο, που έκανε η Begdache είναι πως οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν ψυχικά λόγω της διατροφής τους συγκριτικά με τις γυναίκες. «Όσο οι άνδρες ακολουθούν μια ελαφρώς καλή διατροφή, θα έχουν και καλή ψυχική υγεία. Η διατροφή επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες. Αν οι γυναίκες καταναλώνουν κατά βάση fast food, τότε το άγχος θα αυξάνεται», εξηγεί.

Οι γυναίκες, λοιπόν, έχουν τεράστια ανάγκη να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και να αθλούνται για να πετύχουν αυτό που λέμε well-being, αλλά κυρίως να μην παραλείπουν ποτέ μα ποτέ το πρωινό τους. Αλήθεια, εσύ μετά από αυτήν την έρευνα θα παραλείψεις ξανά το πρωινό σου γεύμα; Εμείς πάντως όχι, γιατί θέλουμε να περιορίσουμε το άγχος μας. Αρκετό στρες έχουμε βιώσει μέχρι και σήμερα.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα χάσεις 4 ολόκληρα κιλά σε πέντε μόνο ημέρες με τη νέα viral δίαιτα